Food

Ah, oh! Deze vijf dingen gebeuren er volgens een diëtist met je lichaam als je McDonald’s eet

McDonald's

We weten allemaal wel dat de McDonald’s eigenlijk heel ongezond is. Toch maken we ons allemaal wel eens schuldig aan een bezoekje aan het fastfoodrestaurant. Maar misschien moeten we daar toch maar eens mee stoppen. Een diëtiste legt ons namelijk uit wat er met je lichaam gebeurt nadat je McDonald’s eet!

Deze dingen gebeuren er in je lichaam na het eten van McDonald’s

Volgende keer bestellen we misschien toch maar iets vaker de salade in plaats van de Big Mac.

1. Je bloedsuikerspiegel schiet omhoog

Doordat het eten van de McDonald’s bomvol koolhydraten en suikers zit, schiet je bloedsuikerspiegel in één keer razendsnel omhoog. Dit kan ervoor zorgen dat je cravings krijgt naar andere soorten fast food, maar het kan ook zorgen voor ziektes en infecties. Oei! Daar moeten we mee oppassen dus.

2. Je krijgt snel weer honger

Merk jij ook altijd dat je na het naar binnen werken van een Big Mac al heel snel weer honger krijgt? Dat is dus helemaal niet gek, dit heeft namelijk te maken met die bloedsuikerspiegel die omhoog sprong. Hierdoor kun je heel snel weer een hongerig gevoel ervaren, en dan heb je vaak weer zin in fastfood. Niet heel goed voor je, natuurlijk!

3. Invloed op je humeur

Je merkt niet alleen gevolgen in je lichaam, maar ook in je humeur! Het kan eigenlijk twee kanten opgaan. Of je stort helemaal in en wordt heel moe, of je krijgt juist ineens een energieboost en voelt je heel gespannen. Dit komt doordat het eten bij de McDonald’s heel erg bewerkt is, wat dus zo’n invloed op je humeur kan hebben.

4. Uitdroging

We brengen je vast geen baanbrekend nieuws als we je vertellen dat het eten van de McDonald’s nogal veel zout bevat. Dit kunnen je nieren eigenlijk niet goed verwerken, waardoor je hart sneller gaat kloppen en je bloeddruk stijgt. Op de lange termijn kan dit nogal vervelende gevolgen hebben, dus wij raden aan om na het eten van een McDonald’s maaltijd altijd even een glaasje water te drinken!

Lees ook
OMG! Dit is waarom je bij de McDonald’s beter geen hamburger met augurk kunt bestellen

5. Constipatie

McDonald’s heeft niet alleen gevolgen voor de vochtbalans in je lichaam, maar ook voor je stoelgang! Het eten van de McDonald’s mist namelijk vezels, wat je darmen juist nodig hebben om je eten goed te verteren. Hierdoor kun je last krijgen van constipatie, en laten we even eerlijk zijn: daar zit niemand op te wachten, toch? Misschien beter om een ritje naar de McDonald’s dus een keertje over te slaan.

Beeld: Pinterest

Must reads 👀