News

Enemies to lovers: deze nieuwe dramaserie moet je zien

Maxton hall serie

Als je dol bent op verhalen waarin de bad boy valt voor de good girl, dan hebben we een gouden kijktip voor jou! Van een mislukte poging tot omkoping om een geheim te bewaren, tot een onverwachte opbloeiende liefde. Deze serie, die zich afspeelt op een elitaire school, vertoont opvallend veel gelijkenissen met een andere razend populaire hitserie...

Enemies to lovers

Voor ware boeken- en filmfans is er niets beter dan het meeslepende verloop van een sappig enemies to lovers verhaal. Denk aan de knappe, rebelse jongen die oog in oog komt te staan met het vriendelijke, onschuldige meisje. Hij weet dat het niet hoort, maar hij kan haar niet weerstaan en valt uiteindelijk toch voor haar. Oeh la la!

Door de verhalen heen ontstaat er een onweerstaanbare spanning tussen de twee hoofdpersonages, een spanning die je als lezer of kijker soms letterlijk voelt in de vorm van kriebels in je buik! Het is een verhaal met haat en vijandigheid, wat zich vervormt tot passie en liefde; een echte rollercoaster van emoties en verwachtingen. En wij houden ervan! Als je nog op zoek bent naar een nieuwe serie en dol bent op enemies to lovers verhalen, dan hebben we absoluut een aanrader voor je die je niet mag missen op je watchlist!

‘Geld, glamour, luxe, macht. Welkom op Maxton College.’

Dit is dé zin die schittert op de cover van het boek Maxton Hall College. In 2023 bracht de Duitse auteur Mona Kasten haar fantastische coming-of-age-roman uit, die al snel een enorme hit bleek te zijn. Een verhaal over rijkeluis tieners op een eliteschool die elkaar niet bepaald in de armen sluiten. Komt dat verhaal je al bekend voor?

Voor fans van de legendarische Spaanse Netflix-serie Élite klinkt dit verhaal gegarandeerd bekend in de oren. Het Duitse boek en de Spaanse serie vertonen namelijk opvallend veel gelijkenissen. In het verhaal is de vrouwelijke hoofdpersoon, Ruby Bell, afkomstig uit de lagere middenklasse, en maakt ze op haar allereerste dag op haar nieuwe school kennis met de super knappe, maar ook ontzettend arrogante James Beaufort.

Al snel ontdekt Ruby het geheim van James’ zusje, Lydia, die wel heel close is met een van de leraren op het Maxton Hall College. James probeert Ruby daarom om te kopen, maar ondanks dat ze het geld goed zou kunnen gebruiken, laat ze zich niet verleiden. Zal James uit zijn op wraak, of begint hij misschien toch iets voor Ruby te voelen?

Voor degenen die niet zo van lezen houden, hebben we goed nieuws. Het eerste seizoen van Maxton Hall – The World Between Us is nu te bekijken bij Amazon Prime Video. Ben jij klaar voor dit vurige verhaal? Hieronder kun je de trailer van de Prime-serie bekijken. En pas maar op, want de vonken zullen van je scherm afspatten!

Watch on YouTube

Ben je helemaal fan van de serie Baby Reindeer? Check dan deze films en series!

Beeld: Maxton Hall – The World Between Us