Celebs

Maxime Meiland openhartig over misbruik: ‘Claire was mijn redding’

maxime-meiland-misbruikt

Gisteravond was Maxime Meiland te gast bij 'Humberto op Zondag' om te praten over haar nieuwe boek: 'Misbruikt, ontspoord en nu... gelukkig!'. De 27-jarige vertelt hier dat ze op haar vijftiende is misbruikt en hoeveel impact dat heeft gehad op haar leven.

Maxime Meiland

We kennen Maxime Meiland allemaal door de realityshow ‘Chateau Meiland’. Al acht seizoenen lang volgen we het leven van deze extravagante familie en wat zij allemaal meemaken. Ondanks het harde werken, ziet het leven van de Meilandjes er best glamoureus en gezellig uit. Helaas is het niet altijd al zo geweest en heeft Maxime nu besloten om een biografie uit te brengen. Hierin vertelt ze over haar ‘ontspoorde’ jeugd en dat ze op jonge leeftijd al te maken heeft gehad met misbruik.

View post on Instagram
 

‘Misbruikt, ontspoort en nu… gelukkig!’

Gisteravond was Maxime te gast bij ‘Humberto op Zondag’. Ze schoof, samen met haar moeder Erica, aan tafel om over haar nieuwe biografie ‘Maxime – misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig’ te praten. De titel geeft het verhaal al een beetje weg, maar voor het eerst komt Maxime naar buiten met het heftige nieuws dat zij op haar veertiende voor het eerst te maken kreeg met misbruik. “Het begon met een filmpje dat verspreid werd op school, daar begon de ellende mee”, begint de jonge BN’er. “Ik denk dat ik nooit de Maxime word die ik daarvoor was, maar het wordt wel steeds beter.” Ook Erica erkent dat het een hele moeilijke periode was voor het gezin. Ze legt uit dat Maxime een lastige tiener was en dat ze pas later te horen kreeg waar het allemaal mee te maken had.

Lees ook:
Maxime Meiland en Leroy delen goed nieuws: ‘Intens gelukkig!’

Door het misbruik dat Maxime Meiland heeft meegemaakt, zat ze zo slecht in haar vel dat ze het leven niet meer zag zitten. “Eigenlijk is Claire wel een beetje mijn redding geweest in het leven. Ik heb ook wel echt momenten gehad waarin ik dacht: dit komt niet meer goed, ik zie het niet meer zitten.” Host Humberto vraagt door over het onderwerp en is benieuwd hoe dit zich heeft geuit. “Ik heb wel pogingen gedaan, ja”, antwoord de 27-jarige Maxime.

Het komt ter sprake dat Maxime nog vrij jong is om een biografie uit te brengen, maar haar doel is om met dit boek jonge lezers te bereiken. Ze wil de boodschap overbrengen dat je niet alleen in bent, want zij heeft dat helaas wel zo ervaren. “Daarom zit ik hier, om andere meiden en jongens mee te geven: je bent niet alleen.”

Op 30 maart ligt de biografie “Maxime – misbruikt, ontspoort en nu… gelukkig” in de winkels, geschreven door Jan Dijkgraaf.

Beeld: instagram @maximemeiland

Must reads 👀