Love

Over deze 3 dingen spreken mannen vaak niet de waarheid

mannen spreken niet altijd de waaheid

Vertrouwen en eerlijkheid is heel belangrijk in een relatie. Je verwacht dan natuurlijk ook dat je partner altijd oprecht tegen je is. Helaas zijn er toch altijd dingetjes die we liever voor onszelf houden, en vooral mannen zijn hier heel goed in. Over déze 3 dingen spreken mannen niet de waarheid.

Dingen waar mannen vaak over liegen

Bij veel koppels staat elkaar vertrouwen op nummer één, het is namelijk ook ontzettend belangrijk. Je moet elkaar voldoende vrijheid geven, zodat er geen afstand wordt gecreëerd in jullie relatie. Liegen kan dan ook veel verpesten in een goede relatie, omdat de waarheid altijd wel boven water komt. Toch hebben mannen af en toe wel dingetjes die ze liever voor zichzelf houden. Over déze drie dingen spreken mannen niet altijd de waarheid.

1. Vriendinnen

Het eerste ding waar mannen niet altijd de waarheid over spreken is hun vaste vriendengroep. Na een tijdje leer je natuurlijk elkaars vrienden en vriendinnen kennen, ze maken inmiddels toch een groot deel uit van je leven. In een relatie is het belangrijk dat je een uitgebreid gesprek houdt over elkaars vrienden, om misverstanden te voorkomen. Mannen vinden het soms toch wel lastig om over hun vrienden te praten en dan voornamelijk de vrouwen. Ze zijn namelijk bang dat ze hun partner kwetsen of dat ze boos worden. Voortaan als je vriend dus liegt over vriendinnen, dan weet je wel dat het uit een goed hart komt.

2. Mening over kleding

Je hebt eindelijk weer een leuk kleding item gekocht, dus je wil natuurlijk de mening van je vriend horen. Vaak wordt er kort op gereageerd, omdat het mannen simpelweg niet interesseert. Maar mannen vinden het nu eenmaal ook erg lastig om hun mening te geven. Ze vinden het vaak lastig om de waarheid te vertellen, omdat ze het kledingitem misschien toch niet zo mooi vinden. In de meeste gevallen verzinnen ze dan een complimentje, zodat je niet onzeker wordt. Gelukkig hebben we altijd nog vriendinnen waar we het aan kunnen vragen :-).

3. Vorige relaties

Over je vorige relaties praten geeft veel mensen een ongemakkelijk gevoel. Ook mannen vinden het vaak lastig om over exen te praten, vooral met een nieuwe partner. Je kan dan ook wel raden dat veel mannen daar dan ook niet eerlijk over zijn. Ze proberen het gespreksonderwerp te vermijden, maar de waarheid komt toch altijd wel naar boven. Mannen weten dan ook heel goed hoe ze zo’n gesprek moeten aanpakken en draaien vaak zoveel mogelijk om de waarheid heen. Natuurlijk zijn wij vrouwen niet dom, dus ze moeten het wel heel tactisch aanpakken zodat wij het niet door hebben. Mannen spreken dus zeker niet altijd de waarheid, al zeggen ze dat vaak wel vaak ;-).

Beeld: How I Met Your Mother