Lifestyle

Waarom worden mannen knapper wanneer ze in een relatie zitten?

the-girlfriend-effect

Je hebt het vast wel eens gezien bij de relaties van je vriendinnen: opeens krijgen de vriendjes een glow up! Wist je dat hier een hele theorie achter zit? Op TikTok zien we steeds meer video's die het effect van het zogeheten Girlfriend Effect laten zien. Maarre, hoe kan dat eigenlijk, dat mannen knapper worden als ze in een relatie zitten?

The Girlfriend Effect

We scrollen even door onze for you page op TikTok en komen zo meerdere video’s tegen, waarop meisjes het verschil laten zien van hun vriendje voor de relatie en tijdens de relatie. Dit effect is door TikTok benoemd tot The Girlfriend Effect, en is de reden waarom mannen er vaak knapper uitzien, wanneer ze in een relatie zitten. Maar, hoe kan dat dan?

Ingewikkeld is het niet echt. Het houdt namelijk in dat de vrouw in de relatie, voor een goede invloed op de looks van de man zorgt. Vrouwen vinden het vaak leuk om meteen de touwtjes in handen te hebben als het gaat om het uiterlijk. Denk dan aan huidverzorging, kapsels en natuurlijk ook de kledingstijl. Als jouw vriend een andere kledingstijl en dus ook andere looks krijgt, terwijl je samen in een relatie zit, dan noemen ze dat dus het girlfriend effect.

View post on TikTok

Op TikTok heb jij het misschien wel zien langskomen. Veel video’s met daarin ‘before‘ en ‘after‘ video’s van een man die nu in een relatie zit. De foto’s van ‘before‘ zijn prima, maar dan heb je de ‘after‘ foto’s en dan zie je wel echt dat ze een hele glow up hebben gekregen. Net een andere haarstijl of een andere kledingkast kan echt het verschil maken. En meestal zorgen de vrouwen in de relatie voor die realisatie. Let’s go girls! 

Niet altijd positief

Toch vindt niet iedereen het een positief iets dat mannen een total make-over krijgen in een relatie. Zo krijgen de mannen namelijk minder de kans om hun eigen kledingstijl te ontwikkelen, vinden tegenstanders van het girlfriend effect. Veel vrouwen kiezen namelijk voor dezelfde stijl qua kleding, en volgen de trends. Enne, het staat ze misschien erg goed, maar een eigen stijl hebben is natuurlijk ook belangrijk!

Beeld: What Happens in Vegas