Love

Wait what?! Zo vaak helpen mannen zichzelf een handje

mannen-masturberen

Wij zijn stiekem toch altijd benieuwd naar de gewoontes van mannen. Hoe vaak masturberen ze eigenlijk? Daar zit net zoals bij vrouwen wel een verschil in. Toch staat hieronder het gemiddelde. Want het is en blijft een raadsel, hoe vaak gebeurt dat nou eigenlijk?

Hoe vaak masturbeert de man eigenlijk?

Niet iedere man is hetzelfde. De één doet het meerdere keren per dag, terwijl de ander het misschien maar één keer per maand doet. But first: masturberen is heel normaal en het is gezond voor je. Maar hoe vaak doen ze het nou echt?

De harde cijfers

Hieronder staat de uitslag uit het onderzoek van het ‘National Survey of Sexuel Health and Behavior.’ Bij mannen tussen de 25 en 29 jaar blijkt het volgende:

  • 17% van de mannen had het het afgelopen jaar niet gedaan
  • 15% van de mannen doet het een paar keer per jaar maandelijks
  • 25% van de mannen doet het een paar keer per maand wekelijks
  • 23% van de mannen doet het 2 tot 3 keer per week
  • 20% van de mannen doet het vaker dan 4 keer per week

Het onderzoek

In een Brits onderzoek onderzochten ze hoe vaak mannen en vrouwen de afgelopen maand hebben gemasturbeerd en of daar veel verschil in zit. Wat blijkt? 73% van de mannen had het in die maand gedaan terwijl dat bij de vrouwen een percentage was van 37%. Mannen blijken zichzelf dus veel vaker een handje te helpen dan vrouwen.

Lees ook
Alles over masturberen! Hoe werkt het en wat is masturberen?

De verschillen

Shadeen Francis legt uit dat er veel vanaf hangt hoe vaak je masturbeert. Dit kan te maken hebben met je plannen voor die dag. Maar ook door de stress die je kan ervaren, of het feit dat je in een relatie zit of niet. Het is dus niet vreemd dat je het soms meer doet dan op andere dagen.

Het is trouwens niet gek als jij jezelf minder of meer handjes helpt dan blijkt uit de cijfers. Het moet voor jou leuk blijven. Dat is het belangrijkste. Het is hartstikke goed voor je en heel normaal!

Beeld: pinterest