Love

Dit is hoe mannen nou écht over relaties denken

mannen-denken-relaties

Altijd al in het hoofd van je lover willen kijken? Nou, dit is hoe mannen écht denken over liefde en relaties!

Mannen in relaties

Als je wel eens een relatie hebt gehad met een man, dan weet jij precies hoe lastig het kan zijn om in hun hoofd te kijken. Ze vinden het vaak lastig om te communiceren en geven niet zo duidelijk aan wat ze willen. We willen natuurlijk niet alle mannen over één kam scheren, dus neem alles met een vleugje zout. Om het andere geslacht wat beter te leren kennen, hebben wij wat informatie verzameld en weten wij nu precies hoe mannen écht denken over liefde en relaties. Let’s get into it!

1. Complimentjes

Waar vrouwen vaak geneigd zijn om een complimentje te ontkrachten of niet te geloven dat iemand het écht meent, is dat bij een man totaal niet het geval! Zij geloven elk complimentje dat je ze geeft en ze zullen deze ook voor altijd onthouden. Dus als vrouw kan je nooit in de fout gaan wanneer je een man een complimentje geeft.

Is jouw crush veel bezig met trainen en sporten? Complimenteer hem op zijn brede schouders en zijn gespierde rug. Hij zal dit complimentje niet alleen heel erg waarderen, maar dit zal voor hem ook een goede motivator kunnen zijn!

2. Snel onder de indruk

Alle mannen die dit lezen zijn het er waarschijnlijk niet mee eens, maar het is écht zo! Mannen zijn sneller onder de indruk van een vrouw, dan vrouwen dat zijn van mannen. Als een meisje de eerste stap zet om te flirten, zitten zij al met hun hoofd in de wolken. Je hoeft hier niet eens zoveel voor te doen. Geef een lieve glimlach terug of knipper een keertje extra met je ogen. Ze vallen als een blok voor je!

Dit geldt niet alleen voor de single mannen in de club, maar ook als je al even in een relatie zit met iemand, is het leuk om je partner met flirterige opmerkingen te verleiden. Zo houd je de relatie spannend en zal hij nóg harden zijn best voor je doen. Works every time!

3. Beschermend

Hoe cliché het ook klinkt, mannen zien zichzelf als een beschermer van de vrouw. Ook al leven we in een moderne samenleving waar mannen en vrouwen als gelijke moeten worden behandeld, loopt het mannelijke brein nog een klein stapje achter. De meeste zullen er niet bewust van zijn, maar mannen vinden het vaak toch aantrekkelijk als zij een vrouw (op wat voor manier dan ook) kunnen helpen en beschermen.

Ladies, laat vooral niet over je heen lopen, maar als je eens vertroeteld wil worden als een prinsesje, gooi al je charmes in de strijd! Geef hem de kans om je ergens in te begeleiden. Doordat jij hem het gevoel geeft dat hij een ‘man’ is, zal hij direct vlinders van jou krijgen.

4. Emoties

Een ander belangrijk punt om mannen in relaties beter te leren kennen; zij denken dat ze emotioneel sterk zijn, maar dat is niet zo. Vrouwen zijn een heel stuk beter in het uitdrukken en uitspreken van hun gevoelens. Een man zal nooit toegeven dat hij niet met zijn emoties om kan gaan, maar dat is bij vele wel het geval. Mannen hebben vaak een enorm ego en denken dat ze sterk zijn, maar zo’n ego kan je al snel beschadigen. Wanneer het ego van een man beschadigd is, kan het een lange tijd duren voordat deze weer geheeld is.

Mannen en vrouwen zijn op dit gebied wel vergelijkbaar. Wanneer mannen een slechte ervaring hebben of een blauwtje hebben opgelopen bij een dame, dan blijven ze liever weg van zulke situaties in de toekomst. Vrouwen hebben dit precies hetzelfde. Alleen durven zij zich sneller uit te spreken over hun onzekerheden, waar mannen het liever opkroppen.

Lees ook:
Eye opener! Dit vinden mannen dus helemaal niet aantrekkelijk!

5. De eerste move

We lezen vaak dat mannen graag willen dat een vrouw de eerste stap zet, op deze manier is een vrouw makkelijker te veroveren. Toch blijkt dit niet helemaal te kloppen. Er zijn vast genoeg mannen die het daadwerkelijk appreciëren als een vrouw de eerste move maakt, maar de meeste vinden dit eigenlijk helemaal niet leuk. Onbewust denken ze dan ‘Krijgt zij niet genoeg aandacht van andere mannen’ of vinden ze de dame ‘te makkelijk’ overkomen.

Mannen willen graag vechten voor hun vrouw, anders gaan zij al snel denken dat ze ‘beter kunnen krijgen’. Hier is natuurlijk niks van waar en als jij een leuke jongen tegenkomt op straat, is het alleen maar goed om erop af te stappen! Maar houd wel in je hoofd, dat sommigen mannen hier dus heel anders over denken.

Beeld: pinterest