Lifestyle

Dít zijn de 8 beste manieren om geld te verdienen als een tiener

geld-verdienen-tiener

Als tiener mag je onder de 14 jaar over het algemeen gezien niet veel andere dingen doen dan vakken vullen of kranten bezorgen. Daarnaast kan het zo zijn dat je een beperkt aantal uren mag werken. Heel vervelend want jij wil geld verdienen! Om je op weg te helpen hebben we de beste manieren om geld te verdienen als tiener voor je op een rijtje gezet.

1. Verkoop je spullen

We herkennen de struggle, je hebt een shopverslaving en je kledingkast is een grote nachtmerrie. Bij elk item dat je koopt vraag je je af welk item je weg moet doen, anders gaat het simpelweg niet passen. Maar heb je er weleens overnagedacht dat je als tiener het verkopen van je kleding kan gebruiken om een leuk zakcentje mee te verdienen? Tegenwoordig kan dit heel makkelijk via platformen als Vinted of Marktplaats, maar het kan ook via Zalando Pre-Owned, NA-KD, Miinto en Farfetch.

Ben je nou heel creatief? Raden we je aan op pad te gaan voor tweedehands items. Koop items die je nog een tweede leven kunt geven door je creativiteit erop los te laten. Vervolgens kan je deze items voor meer geld verkopen. Dit kan je doen met kleding, maar ook met meubels of accessoires.

2. Etsy-winkel

Je hebt al een aantal van je creatieve creaties verkocht, maar je bent klaar voor meer klanten. Je moet even wat tijd vrijmaken, maar dan heb je ook wat. Binnen een uurtje kan je namelijk je eigen Etsy-winkel opzetten waardoor je het bereik uitbreid. Populaire producten op Etsy zijn onder andere kaarsen, kopjes, sieraden, kaarten en schilderijtjes. Je kan bijvoorbeeld via Canva heel makkelijk kaartontwerpen maken en deze verkopen via Etsy. “We got money on our mind.”

3. Bijles geven

In Nederland zijn er geen wettelijke eisen waar je aan moet voldoen om bijles te mogen geven. Het enige waar je goed in moet zijn is één specifiek vak. Er is geen enkel vak waar niemand soms even wat hulp bij kan gebruiken, dus aan de slag kan je zeker weten. Maar hoe laat je mensen weten dat je bijles geeft? Je kan flyers ophangen op scholen, wellicht aan de directeur van je school vragen of ze jouw naam op de website of de social media kanalen kunnen verspreiden et voila. De eerste aanvragen zullen binnenstromen.

4. YouTube-kanaal

Als je een passie hebt voor mode, beauty, lifestyle of muziek, ben jij wellicht een geschikte kandidaat voor het starten van een YouTube-kanaal. Maar dit moet je wel écht leuk vinden, want aan het begin van jouw YouTube-carrière zal jij nul euro verdienen. Het vereist aardig wat tijd om een leuk kanaal op te bouwen en views te krijgen, maar als je daar eenmaal bent is het zeker de moeite waard. YouTubers met meer dan duizend abonnees krijgen toegang tot GoogleAdSense en vanaf dat moment kan je betaalt worden voor je video’s. Als je al aardig wat volgers hebt verzameld op je social media kanalen behaal je binnen no-time die duizend abonnees, toch?

5. Oppassen

Met verjaardagen kunnen jouw neefjes en nichtjes niet wachten om je te zien! Jij bent namelijk heel goed met kinderen. Overweeg daarom eens om op te passen voor een zakcentje. Je kan natuurlijk klein beginnen door eerst op te passen op neefjes en nichtjes, maar zodra je jouw draai gevonden hebt, kan je jezelf aanmelden bij verschillende oppas-organisaties. Na een kennismaking praten jullie over de prijs en kan je aan de slag! Hoe leuk is dat? Enne, vaak is het zo: hoe jonger het kind, hoe vroeger naar bed én hoe eerder jij je favoriete serie aan kunt zetten.

6. Kledingwinkel

We hebben het er net al even over gehad. Jij hebt een enorme passie voor alles wat met mode te maken heeft. Daarom lijkt het ons een goed idee om eens te inventariseren of er leuke kledingwinkels bij jou in de buurt zijn. Voor het salaris hoef je het vaak niet te doen, maar aangezien jij je graag met kleding bezighoudt is het toch alleen maar winst als je hier ook nog eens voor betaald krijgt? Daarnaast mag je in diezelfde winkel vaak profiteren van personeelskorting. Dat is slim werken zeggen we dan!

7. Fotografie

Tegenwoordig hoef je echt geen cursussen te volgen om de basics van fotografie te leren. Tik op YouTube in ‘fotografie basics’ en je krijgt honderden video’s die jou op verschillende manieren de basis van fotograferen uitleggen. Als je eenmaal dat fotograferen onder de knie hebt kan je je foto’s aanbieden als stockfoto’s. Deze stockfoto’s zijn vervolgens door gebruikers te koop op websites als Getty Images en Shutterstock. Naast het maken van de foto’s hoef je voor het verdienen van geld niks meer te doen. Je kan het natuurlijk ook heel anders aanpakken door jezelf aan te bieden als fotograaf voor verjaardagsfeestjes, evenementen of familieportretten. Hoe leuk als je van je hobby je bijbaantje kan maken?

Lees ook:
Deze 6 hobby’s wil je absoluut proberen in 2023

8. Content creatie

Last but not least, kan je ervoor kiezen om social media serieus te nemen. Het is eigenlijk de ultieme manier om geld te verdienen met je telefoon. Merken zijn namelijk altijd op zoek naar content creators die ze in kunnen zetten voor User Generated Content (gebruikers gegenereerde inhoud). Merken betalen jou om hun product te promoten, terwijl jij doet waar je van houdt! Heb je wel passie voor social media, maar plaats je het liefst geen content over jezelf? Je kan ook jouw kennis inzetten om andere bedrijven te helpen met hun socials.

Beeld: pinterest