Food

Mango maniac: deze heerlijke mango Magnums kun je zelf thuis maken

mango magnum

Ben jij altijd op zoek naar de lekkerste recepten met mango? En zou een lekker verkoelend toetje voor jou een perfecte oplossing zijn voor die bloedhete zomerdagen? Dan moet je zeker een keer dit unieke en simpele recept proberen, die mango's en witte chocolade combineert om zo de pérfecte Magnum te maken. Geloof ons, zó lekker zijn ze niet in de winkel te verkrijgen!

Heerlijke mango Magnums

Een heerlijk en verkoelend toetje, met maar vijf ingrediënten – dat klinkt toch bijna te mooi om waar te zijn? Nu het zomerse zonnetje pas echt begint te schijnen, en we lijken te smelten als waterijsjes van de hitte, is het de perfecte tijd om eens de keuken in te duiken voor de beste en meest verkoelende snacks. Onze aanrader zijn deze overheerlijke mango Magnums, die ontzettend makkelijk te maken zijn met de verste en lekkerste ingrediënten.

Deze Magnums zijn niet alleen eenvoudig te maken, maar zijn ook een gezond alternatief op de normale Magnum. Om ze nog gezonder te maken, zou je kunnen kiezen om de benodigde suiker te vervangen met agave siroop, of de slagroom te vervangen met kokosmelk! Ook volgens het originele recept blijven ze enorm voedzaam door het gebruik van verse mango. Want nu de zomer is aangebroken, is het mangoseizoen pas écht begonnen! De mango’s zijn nu veel zoeter en smaakvoller te halen bij de groenteboer doordat het klimaat perfect is voor deze lekkere vrucht.

Ingrediënten

 1. IJsvormpjes met stokjes
 2. 150 gram mango
 3. 150 gram ongeklopte slagroom
 4. Suiker of zoetstof naar smaak
 5. 200 gram witte chocolade
 6. 2 eetlepels kokosolie

Aan de slag!

 1. Om te beginnen schil je en snijd je de mango in kleine stukken die makkelijk te blenden zijn. Let er goed op dat je mango lekker rijp is, zo zit er meer smaak in het ijsje.
 2. Voeg dan de mango, room en suiker toe aan de blender en meng het tot een dik geheel. Zo makkelijk is het!
 3. Schep dit mengsel dan in je ijsvormpjes en vries het in tot dat het mengsel volledig bevroren is.
 4. Wanneer de ijsjes vrijwel helemaal bevroren zijn, kun je beginnen aan de chocolade mix. Smelt hiervoor de witte chocolade en de olie in de magnetron tot ze gesmolten zijn. Meng het dan goed door elkaar om er zeker te zijn dat er geen klontjes ontstaan.
 5. Haal de ijsstokjes uit de vriezer en dompel ze in de gesmolten chocolade. Eet ze meteen op of bewaar ze in een luchtdichte doos in de vriezer!
View post on Instagram
 

Op zoek naar andere leuke desserts die perfect zijn voor deze zomer? Fruit pizza’s zijn dan ideaal om zelf te maken!

Beeld: Instagram @elinwarn