Beauty

Zo zorg je ervoor dat je make-up niet van je gezicht afglijdt tijdens deze warme zomerdagen

make-up-tips

De zomer is eindelijk weer begonnen. En wat hebben we daar naar uitgekeken. Maar wat betreft make-up is dit zeker niet het meest praktische seizoen. Want de hitte laat ons zweten en daardoor gaat het er sneller minder mooi uitzien. Maar no worries, want met déze tips zorg jij ervoor dat jouw make-up mooi blijft zitten deze zomer!

Met deze tips blijft jouw make-up goed zitten tijdens de zomer

You’ll thank us later ;).

Make-up dragen in de zomer

Voor veel vrouwen is make-up dragen in de zomer één grote struggle. Je herkent het vast wel: je hebt net je opgemaakt, gaat naar buiten en omdat je actief bezig bent zweet je het er zó weer vanaf. Natuurlijk zou je ervoor kunnen kiezen om in de zomer gewoon geen make-up te dragen, maar wat is daar nou leuk aan? Wij zochten een oplossing voor dit probleem!

Matte foundation

Over het algemeen wil je een matte foundation waarschijnlijk vermijden, vooral als je een droge huid hebt. Maar in de zomer kan dit een hele goede oplossing zijn. En in de zomer is je huid vaak toch net wat vetter dan in de winter. Dus dan kan je gewoon een matte foundation gebruiken.

Losse poeder

Een losse poeder is ook ideaal voor de warme zomerdagen. Met een losse poeder kun je namelijk veel makkelijker jouw ‘’vette’’ zones afpoederen. Een goede, losse poeder is daarom een echte must-have voor jouw zomer beauty routine!

Watervaste make-up

Nog een goede tip is het gebruiken van watervaste producten. Hier hoeven we waarschijnlijk niet veel over uit te leggen. Want watervast houdt natuurlijk in dat het ook goed blijft zitten als het nat wordt. Dus een beetje zomers zweet zullen deze producten echt wel overleven.

Lees ook
Zo zie jij er op je best uit zonder make-up

Geen highlighter

Normaal gesproken gebruiken we highlighter natuurlijk voor die mooie, natural glow. Maar misschien is het slim om deze in de zomer even te laten liggen. Je zweet in de zomer namelijk toch altijd een beetje, dus die glow, die heb je sowieso al. Daar heb je geen highlighter meer voor nodig.

Less is more

Het is misschien niet leuk om te horen, maar de beste optie in de zomer is toch gewoon geen make-up dragen. Wanneer je minder make-up draagt, valt het natuurlijk minder snel op wanneer je het er allemaal af hebt gezweet, maar een dunne laag make-up zal er ook minder snel af gaan dan veel make-up (ja, echt waar). Dus girls, less is more.

Beeld: Pinterest