Beauty

Blijkbaar bewaren we onze make-up kwasten allemaal verkeerd

make-up-kwasten-verkeerd-bewaren

Veel mensen hebben één of twee tasjes waar ze hun make-up en kwasten in bewaren. Op die manier is het lekker makkelijk om mee te nemen wanneer je weggaat, maar wist je dat dit dus helemaal niet goed is voor je kwasten – of voor je huid?

Je make-up kwasten verkeerd bewaren

Het is onwijs handig, maar kennelijk dus helemaal niet de beste manier: je make-up en kwasten in één tasje bewaren. Het is natuurlijk lekker praktisch voor on the go, maar onze kwasten en huid zijn ons hier dus niet dankbaar voor. We bewaren onze kwasten dus allemaal verkeerd, wat nogal vervelende gevolgen kan hebben. Ging je slapen met een effen huid nadat je je skincare routine hebt gedaan, maar word je wakker met puistjes op je gezicht? Dan kan dit een teken zijn dat ook jij je make-up kwasten verkeerd bewaart.

Alles in één tasje

Zoals we eerder al zeiden, is het natuurlijk lekker praktisch. En ja, ook wij maken ons er schuldig aan. Maar je make-up en kwasten in één tasje bewaren is ontzettend slecht voor je huid. Dat je je kwasten regelmatig moet wassen, zal niet als een verrassing komen. Maar dat make-up tasje waar je alles in bewaart, wordt lang niet zo vaak gewassen. Terwijl dit dus wel moet! Hierdoor hopen bacteriën zich op, welke je vervolgens weer over je gezicht verspreidt. Hierdoor kan je puistjes en oneffenheden krijgen, waar je natuurlijk niet op zit te wachten.

Lees ook:
Dit zijn 3 betere alternatieven voor make-up doekjes

Zó moet het wel

Nu we weten dat we onze make-up kwasten dus verkeerd bewaren, moeten we een oplossing vinden. Want hoe moet je je kwasten dan bewaren? Voor thuis kun je natuurlijk leuke organizers aanschaffen. Hier kun je dan je kwasten in bewaren, zonder dat er bacteriën in ophopen.

Maar hoe leuk dit er ook uitziet, voor on the go is het niet erg praktisch. Dus heb je een reis gepland, of heb je gewoon echt een make-up tasje nodig omdat je bijvoorbeeld vaak wisselt waar je slaapt? Bijvoorbeeld als je gescheiden ouders hebt, of als je bij je partner blijft slapen? Dan is het verstandig om je make-up en kwasten in aparte tasjes mee te nemen. Er zijn ook wel hele handige make-up tasjes met meerdere vakken, zodat je je kwasten en make-up bij elkaar vandaan kan houden. Ideaal!

Beeld: pinterest