Beauty

Good to know! Dit is hoe vaak je je make-up kwasten moet schoonmaken

make-up-kwasten-schoonmaken

Geef het maar toe: ook jij kan je de laatste keer dat je je make-up kwasten hebt gewassen niet meer herinneren. We maken ons er allemaal schuldig aan, simpelweg omdat we te lui zijn om het te doen. Maar hoe vaak moet je je make-up kwasten nou eigenlijk echt schoonmaken?

Zo vaak zou je jouw make-up kwasten eigenlijk moeten wassen

En het is dus veel vaker dan je waarschijnlijk dacht!

Ophoping van bacteriën

First things first! Waarom is het nou zo slecht om je make-up kwasten niet schoon te maken? Zoals je je waarschijnlijk wel kan voorstellen, is het sowieso niet heel fris om dezelfde kwasten weken- of zelfs maandenlang voor je gezicht te gebruiken, zonder ze schoon te maken.

Maar ondanks dat het niet hygiënisch voelt, is dat het ook echt niet. Wanneer je je kwasten niet regelmatig wast, gaan de bacteriën zich ophopen. Dit kan puistjes veroorzaken en daar zit niemand op te wachten, right? Daarnaast is het ook nog zo dat jouw geliefde kwasten een stuk minder lang meegaan als je ze niet goed onderhoudt… Oeps!

Make-up kwasten schoonmaken

Om die redenen is het dus heel belangrijk dat je je make-up kwasten goed schoon houdt. Maar hoe vaak moet je ze dan wassen? Dit verschilt een beetje per kwast. De kwasten die je voor je gezicht gebruikt (foundation, poeder, etc.) moet je vaker wassen; dermatologen adviseren één keer per week. De kwasten die je alleen voor je ogen gebruikt kunnen iets langer meegaan, deze hoef je namelijk maar eens in de twee weken te wassen. Dit komt doordat er rond je ogen veel minder talg zit, waardoor er op deze kwasten niet snel ophopingen ontstaan.

Lees ook
Dit zijn de 5 grootste make-up fouten volgens experts

Zo maak je jouw kwasten schoon

Goed, nu je dit weet is het natuurlijk ook belangrijk dat je weet hoe je je kwasten nou goed moet schoonmaken. Zorg er ten eerste voor dat je genoeg tijd hebt: het schoonmaken van je kwasten moet je niet gehaast doen. Volg daarna deze stappen:

Stap 1: Maak je kwasten nat met lauw water.

Stap 2: Breng een milde reiniger aan op je handpalm en masseer je kwasten in je hand. Je kan ook een speciale brushcleaner hiervoor gebruiken; deze zijn te koop bij de drogist.

Stap 3: Spoel de kwasten uit totdat het water niet meer verkleurd is van de make-up en knijp ze daarna goed uit.

Stap 4: Laat je kwasten aan de lucht drogen. Leg ze niet op een handdoek, want dan kunnen ze gaan schimmelen! Leg ze liever op de rand van de wasbak of van een kast. Zodra je kwasten helemaal opgedroogd zijn, kun je ze weer gebruiken!

Beeld: pinterest

Must reads 👀