Health

Magnesium spray onder voeten: mentale en fysieke voordelen

magnesium-spray-voeten-voordelen

We kunnen ons niet altijd fit en vrolijk voelen. Vooral in de winter is het lastig om positief te blijven en is onze fysieke toestand niet optimaal. Maar wat als we jullie vertellen dat er een simpele oplossing is voor al je problemen? Magnesium spray onder je voeten brengt heel wat voordelen met zich mee!

Magnesium spray

De selfcare queens en gym babes zijn vast en zeker bekend met het mineraal magnesium. Het wordt voornamelijk gebruikt om je spierkrampen te verlichten en de gezondheid van je botten te verbeteren. Daarnaast werkt dit middeltje ook stressverminderend en ontspannend. Dit stofje komt in allerlei vormen en soorten voorbij. Van zout tot aan zalf en olie. Maar vandaag gaan we het hebben over de mentale en fysieke voordelen van de magnesium spray. Het middeltje kan veel meer voor je betekenen dan je ooit gedacht had.

Minder cravings

We weten allemaal hoe goed magnesium is voor je spieren en botten, maar weet je ook wat voor invloed het heeft op je eetgewoontes? Voor iedereen die worstelt met zoete cravings, is magnesium spray de oplossing. Spray dit een paar keer in de week onder je voeten en de trek in snoepgoed verdwijnt. “Huh, maar hoe werkt dit dan?”. Nou, dat heeft alles te maken met je bloedsuikers. Magnesium is een middeltje dat helpt bij het reguleren van je glucose. Dus als je een lage waarde aan magnesium in je lichaam hebt, heb je eerder de neiging om naar zoete snacks te grijpen (met name chocolade!).

Daarnaast heb je ook genoeg van dit mineraal in je lichaam nodig voor de juiste spijsvertering. Train je veel en eet je gezond, maar kom je niet van je onderbuik af? Dan kan deze silly spray het antwoord zijn!

Beter concentreren

Het is duidelijk, je lichaam krijgt een aardige oppepper van dit middeltje. Daarnaast kan je mentale gezondheid er ook een stuk op vooruit gaan. Dit magische mineraal kan je zien als een echte brain-booster. Het helpt de zenuwsignalen in je hersenen, waardoor je beter én voor een langere tijd kan concentreren op één taak. Superhandig als je een drukke toetsweek op de planning hebt staan.

Stabiliteit en betere nachtrust

Naast een scherpe concentratie, kan je dankzij dit krachtige spul ook beter je emoties onder controle houden. Magnesium heeft invloed op stofjes in je hersenen, zoals serotonine. Serotonine is belangrijk voor je humeur en emoties. Als je genoeg van de spray gebruikt, kan dit een positieve invloed hebben op je balans en vermindert het de kans op vervelende moodswings. En als je alles gehoord dacht te hebben, verbetert het ook nog eens je nachtrust. Het is stressverminderend en zorgt ervoor dat je beter in slaap komt ‘s avonds. Wat een wondermiddel!

Volgens magnesiumexpert Jeroen de Baaij hebben één op de twee mensen een magnesium tekort. Dat is een enorm hoog getal! En zoals je nu weet kan dit tekort heel wat vervelende gevolgen met zich meebrengen. Ons advies: spray elke dag de onderkant van je voeten in met magnesium spray en binnen zeven dagen merk je de mentale en fysieke voordelen!

Beeld: pexels