Food

Zin in een fancy diner? Dit zijn de meest luxe restaurants van Nederland

Redactie
luxe-restaurants-nederland

Ben jij zelf niet zo’n keukenprinses bent, maar houd jij wel van lekker eten? Dan moet je zeker een van déze vijf luxe restaurants bezoeken.

De beste restaurants van Nederland

Gooi dan je spaarpot leeg en bezoek één van deze super luxe restaurants in Nederland!

1. Inter Scaldes in Kruiningen

In heel Nederland zijn er maar twee restaurants die drie Michelin Sterren hebben. Inter Scaldes is één van de twee. Volgens de site is de keuken super uniek. De specialiteiten zijn: Zeeuwse kreeft met jonge groentjes, kruiden en gember, Lamsfilet ‘Alexander Calder’ met venkel, lamsoor en piquillo peper en Soufflé van kwark met vanille, citroen en champagne-kerrie ijs. Wil jij hier een keer dineren? Dan betaal je €245,- per persoon voor een 8-gangen diner zonder dranken. Bekijk het hele menu op de site!

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

2. De Librije in Zwolle

Het tweede restaurant met drie Michelin Sterren is de Librije. Het restaurant zit in een super mooi pand en ze werken met duurzame producten. De specialiteiten zijn: Oester, geitenkaas, zeewieren en zure bom, Boereneend bereid in hooi met bleekselderij en Smaken van Drenthe “Hunebedden. Klinkt dit lekker? Dan kan je reserveren voor €252,50 per persoon. Hiervoor krijg je een 10-gangen diner exclusief dranken. Bekijk het hele menu hier!

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

3. ‘t Nonnetje in Harderwijk

Dit knusse en luxe restaurant heeft twee Michelin Sterren. Het zit in een heel mooi pand en heeft verschillende lekkere vega opties. De specialiteiten? Dat zijn: Terrine ganzenlever en gerookte paling met rode biet structuren en aceto balsamico, Geitenbok met wilde stengel, bloemkool van de BBQ, coulis van dille en braadjus en Dessert exotique: tropisch fruit, passievrucht, kokos en ijsje van Thaise curry. Loopt het water je in de mond? Dan kan je reserveren voor €155,- per persoon. Hiervoor krijg je een 6-gangen menu exclusief drankjes. Bekijk hier het hele menu!

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

4. Restaurant 212 in Amsterdam

Dit fancy restaurant heeft twee Michelin Sterren. Ga aan lekker zitten en bekijk live hoe alle gerechten worden bereid. De specialiteiten zijn: Snoek gebakken op pitten en zaden, jus van in hooi gegaarde prei, Zeebaars gebakken op zuurdesem met ansjovis, bouillon en salade van artisjok met wilde weidekaas en Appel met gember en gezouten karamel. Wil jij hier naartoe? Dan betaal je €138,- per persoon voor een 6-gangen menu zonder de drankjes. Bekijk het hele menu hier!

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

Lees ook
Zo maak je het perfecte kaasplankje voor een chique borrel met de girls

5. Ciel Bleu in Amsterdam

Dit luxe restaurant hoort bij het mooie hotel Okura in Amsterdam. Ga zitten en geniet van het mooie uitzicht over de hoofdstad. De specialiteiten zijn: Hollandse garnaal met Oscietra kaviaar, snijboon en geroosterde komijn, Zwezerik met chicorei, koffie en kurkuma en Cacao 52% met advocaat, karamel en kruiden. Wil jij hier graag een keer eten? Dan betaal je voor een 5-gangen diner minimaal €195,-. Dit is exclusief de drank. Bekijk het hele menu hier!

View post on Instagram
 
Beeld: pinterest