Celebs

Luca Borsato deelt emotioneel verhaal op Instagram: ‘Ik ben mijn eigen persoon met mijn eigen verhaal’

Instagram

Het is geen makkelijke periode geweest voor de familie Borsato. Niet alleen Marco, maar ook de rest van zijn familie kreeg veel negativiteit over zich heen. Zo ook Luca, de oudste zoon van Marco. Op Instagram deelt hij nu een emotioneel bericht.

Luca Borsato deelt bericht op Instagram

In zijn bericht deelt hij onder anderen dat hij regelmatig doodsbedreigingen binnenkrijgt.

Zoektocht naar mijzelf

Op zijn Instagram deelt Luca een bericht waarin hij vertelt dat hij heeft moeten stoppen met zijn grote passie, namelijk muziek maken, door de omstandigheden rondom zijn vader. ”Al langere tijd ben ik op zoektocht naar mijzelf, wie ik wil zijn en wat mijn passie is. Veel antwoorden vond ik ruim drie jaar geleden in het schrijven van mijn eigen muziek,” laat hij weten. “Na verloop van tijd vormde zich een team en werden er plannen opgesteld om met deze muziek naar buiten te treden. Helaas werden deze plannen door de omstandigheden abrupt stopgezet.”

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

Bekende naam

Luca laat weten dat hij begrijpt dat het hebben van een bekende naam een privilege kan zijn, maar dat er ook veel nadelen aan vastzitten. ”Zowel haatcomments als doodsbedreigingen zijn mij vandaag de dag niet meer vreemd. En hoe graag ik mijzelf ook zou willen losbreken van iets waar ik los van sta, lijkt hier geen mogelijkheid toe”, gaat hij verder. ”Ik benoem dit niet voor medelijden of aandacht, maar omdat ik weet dat stilte daar niks aan zal veranderen. Ook wil ik mij niet langer verschuilen omdat dat nou eenmaal ‘het beste voor de huidige situatie is’. Ik wil ontsnappen aan verwachtingspatronen en de angst voor negativiteit.”

Lees ook:
Luca Borsato en Daisy Piras zetten nieuwe stap in hun relatie!

Muziek maken

Om deze redenen heeft Luca nu besloten om zijn muziek in zijn eentje uit te gaan brengen. ”Zonder label, zonder managers, zonder foto- of videografen, zonder mediateam. Slechts ikzelf met steun van mijn twee beste vrienden en mede-muziekanten, zoals het drie jaar geleden is begonnen.” Luca hoopt vooral op het begrip van zijn volgers en dan ze hem zullen respecteren in deze keuze. ”Ik ben mijn eigen persoon, met mijn eigen verhaal en eigen geluid. Dat is waarmee ik naar buiten wil treden en waarom ik mij genoodzaakt voel om met dit statement te beginnen”, vertelt hij. Hij zal dan ook voorlopig niet meer gaan praten met de media. ”Ik weet niet hoe het allemaal uit zal gaan pakken, maar ik kan niet wachten om de nummers nu eindelijk met de wereld te kunnen delen”, aldus Luca.

Beeld: Instagram @lucaborsato

Must reads 👀