Celebs

Het is officieel! Mert en Sunita zijn uit elkaar: ‘We gaan als vrienden verder’

Roos-Sanne
mert-sunita-uit-elkaar

Wie een beetje heeft opgelet, heeft vast wel meegekregen dat Love Island-koppel Mert en Sunita al hun foto’s samen verwijderd hebben van hun Instagram. En nu hebben de twee het officieel bevestigd: ze zijn uit elkaar.

Mert en Sunita zijn uit elkaar: ”We gaan als vrienden verder”

Verdrietig nieuws voor Love Island-koppel Mert en Sunita. De twee hebben besloten om een einde aan hun relatie te maken.

Mert en Sunita in Love Island

Als je het laatste seizoen van Love Island hebt gevolgd, heb ook jij de liefde tussen Mert en Sunita zien opbloeien. Hoewel de twee nooit écht een relatie hadden, konden ze het erg goed met elkaar vinden en was er wel spraken van kriebels. De twee besloten dan ook om hun liefde terug in Nederland samen verder uit te zoeken. ”In het echte leven kunnen dingen heel anders lopen”, vertelt Mert over deze keuze. ”Tijdens Love Island ga je erg in elkaar op, ook als je ziet hoe dat bij andere koppels gaat. Op Love Island wordt je echt in een bepaalde set-up gezet. Daarom zeiden we tegen elkaar: we gaan in Nederland met elkaar daten en dan zien we wel wat ervan komt.”

Geen relatie

Ondanks dat de twee elkaar heel leuk vonden, is het nooit meer geworden dan daten. ”We hebben elkaar veel gesproken toen we terugkwamen en zijn samen dingen gaan doen, maar op een gegeven moment merkten we dat we niet bij elkaar pasten”, vertelt Sunita erover. ”We hebben het heel leuk gehad, dat wel, maar we kwamen erachter dat het gewoon niet werkte.”

”Ik had wel wat gevoelens voor Sunita gekregen, iets wat ik niet had verwacht”, vertelt Mert. ”Maar als je drie weken op elkaars lip zit, dan moet je vanbinnen wel iets voelen. Dan moet je wel een beetje verliefd zijn, maar dat gevoel kregen we allebei niet.” En Sunita is het hier ook mee eens. ”Dat merkte ik vooral toen we terugkwamen. Je hecht je wel aan elkaar, maar als je merkt dat het relatiewijs niet is wat je zoekt, dan is het ook niet handig om door te gaan.”

Lees ook
Winnaars Love Island maken bekend wat ze gaan doen met het prijzengeld

No hard feelings

De geruchten dat Mert en Sunita ruzie zouden hebben, kwam vooral doordat de twee alle foto’s met elkaar verwijderd hadden. Maar hier hadden ze een goede reden voor! ”We zijn niet meer samen, het is raar om die foto’s dan wel te hebben”, legt Mert uit. ”De knoop is doorgehakt. We hebben geen relatie gehad, maar mensen zien ons wel als stel. Het leek ons daarom handiger om die foto’s te verwijderen.”

Gelukkig zijn Mert en Sunita heel goed ‘uit elkaar’ gegaan. ”We hebben het heel leuk gehad en hebben er vrede mee dat we erachter zijn gekomen dat we niet bij elkaar passen”, vertelt Mert. ”We kunnen daarom als vrienden verder. Als je verliefd bent, is dat lastiger. Je hebt dan pijn en het is moeilijk om elkaar los te laten. Omdat we geen relatie hebben gehad, kunnen we als vrienden verder gaan. Dat vind ik heel fijn. Sunita is een lieve en leuke meid.” Lief!

Beeld: Love Island