Lifestyle

Spaartrend alert: loud budgeting is dé trend voor 2024

loud-budgeting-trend

Nieuw jaar, new us? Veel mensen beginnen het jaar met goede voornemens, of het nu gaat om meer sporten of sparen voor die langgeplande reis. Maar velen ervaren moeilijkheden bij dat laatste, want sparen is makkelijker gezegd dan gedaan. Er circuleert nu een spaartrend op TikTok genaamd 'loud budgeting'. Dit is dé manier om aan het einde van 2024 een goed gevuld spaarpotje te hebben.

Loud budgeting

Loud budgeting is eigenlijk het slim omgaan met je geld door onnodige kosten te vermijden. Denk hierbij aan het niet dagelijks halen van die havercappu bij hippe koffietentjes of soms nee zeggen als je vriendinnen weer eens eten willen bestellen. In het begin kan dit een uitdaging zijn, vooral omdat veel leuke dingen tegenwoordig geld kosten.

Door deze spaartechniek toe te passen, kun je aan het einde van het jaar een flinke spaarrekening hebben. Het is belangrijk om door te zetten! Het is helemaal prima om af en toe niet op vakantie te gaan of te kiezen voor betaalbare, maar hoogwaardige make-up. Zolang je je voorbereidt op de toekomst, maakt het allemaal niet meer uit. Het doel is immers om nu al te sparen voor zaken zoals pensioen en ervoor te zorgen dat je veel te hoge studieschulden zijn afbetaald. Hoe meer je nu op je uitgaven let, hoe minder je dat later hoeft te doen.

TikTok-hype

Maar waar heeft deze loud budgeting-trend zijn oorsprong gevonden? Lukas Battle heeft deze slimme spaartruc gedeeld op TikTok en het is sindsdien een ware hit. De essentie van deze trend draait om bewustzijn van zowel je uitgaven als je inkomsten. Het doel? Zorg ervoor dat er in 2024 meer geld binnenkomt dan eruit gaat!

View post on TikTok

Wees bewust van je uitgeeft

Dus als jij dit jaar een keer echt wil gaan sparen, is de loud budgeting trend echt iets voor jou. Ga een keertje niet uiteten met je vrienden en als je dit wel wil doen, kijk dan of het goedkoper kan. Kook bijvoorbeeld bij iemand thuis! Er zijn allemaal kosten die je uitgeeft die eigenlijk niet nodig zijn. Enne ja, we weten dat het lastig is om iets niet te kopen, ook al is het voor een hele goede prijs, maar echt waar geloof ons. Het is soms beter om het gewoon te laten liggen. Maak goede keuzes in 2024!

View post on TikTok

Beeld: Instagram: @alina_kossan