Food

Wil je proeven: zo maak je loempia frikandellen uit de Airfryer

loempia-frikandellen-airfryer

Houd jij ook altijd zo van een bittergarnituurtje tijdens de vrijmibo? Dan is dit écht wat voor jou! Zo maak je super snel en makkelijk loempia frikandellen uit de Airfryer. We know: klinkt een beetje gek, maar ze zijn echt lekker! 

Fusion kitchen

Fusion is een bepaalde stijl van koken waarin je gerechten van andere culturen combineert. Denk aan Turkse tapas of Mexicaanse stamppot met tacokruiden. Tuurlijk zijn sommige samenstelling hartstikke lekker, maar andere klinken wel erg apart. Zo snappen wij dat je misschien een beetje sceptisch bent over het volgende gerechtje.

Loempia frikandellen

Ja, je leest het echt goed! Deze snack is een combinatie van de Hollandse frikandel én een loempia uit de Chinese keuken. Bijzonder, maar vast heel lekker! We leggen je uit hoe je deze maakt. Het is enorm simpel! Het is namelijk gewoon een frikandel in een loempia-velletje gewikkeld. Daarna doe je de snack in de frituur of Airfryer zodat ‘ie lekker knapperig wordt. Yum!

Hieronder een korte, duidelijke video over het gerechtje. Easy en lekker!

Watch on YouTube

Lees ook:
Recept! Zó maak je deze overheerlijke Baileys speculaas wafelkoekjes

Airfryer

Dit is natuurlijk niet de meest gezonde snack die je kan kiezen, maar je moet jezelf af en toe verwennen! Wel hebben wij een tip zodat het iets wat minder vet bevat. Bereid ‘m in de Airfryer in plaats de frituurpan. Door de loempia frikandellen in de Airfryer te ‘frituren’ komen er geen toegevoegde vetten bij kijken. Zo kan je er extra veel eten 😉 Enjoy!