Lifestyle

Op deze locaties in Nederland kan je zélf je kerstboom omzagen

locaties-kerstboom-omzagen

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat mensen kunstbomen in de woonkamer hebben staan, maar er gaan natuurlijk niks boven de geur van een échte kerstboom. En op deze locaties in Nederland mag je zélf je kerstboom omzagen!

Kerstboom uitkiezen en zelf omzagen

Het is natuurlijk heel makkelijk om naar het dichtstbijzijnde tuincentrum te rijden en een ingepakte kerstboom te kopen. Maar het is toch veel leuker om deze uit te zoeken in de natuur en zélf om te zagen! Neem je ouders, broers en zussen mee en maak er een gezellig familie-uitje van. Wij hebben de coolste locaties in Nederland voor jou op een rijtje gezet.

De Veluwe

Dit is misschien wel de beste plek om jouw boom voor deze kerst uit te kiezen! Een prachtig natuurgebied om een hele dag door te brengen. “Wie dit jaar met kerst geen spar maar een échte scharrel-den in huis wil hebben, kan terecht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe”, is te lezen op de website van het natuurgebied.

Je kan hier op 10 dagen in december terecht om je eigen gratis (!) kerstboom om te hakken. Je betaalt alleen entree en parkeerkosten om het park in te kunnen, maar verder is het helemaal kosteloos om een boom mee te nemen. Wel even van op tijd van te voren reserveren, want het is altijd erg druk.

3, 4, 7, 9, 10, 11, 14, 16, 17, 18 december

Utrecht

Heb je jongere broertjes of zusjes dan is dit een hele leuke plek om met het gezin heen te gaan! Bij Boomkwekerij Van Zijl in Nieuwegein maken ze er een echt kerstfeest van. Je kan op de kwekerij je eigen kerstboom zagen en daarna in het gezellige kerstwinkeltje een warme chocomelk drinken. Er is ook aan de kinderen gedacht, zij kunnen namelijk een kleurplaat kleuren en deze opsturen naar de kerstman. Zo lief! Reserveren is niet nodig en je kan er voor twee weken elke dag terecht.

25 november – 19 december

Lees ook:
Waarom het oké is om nu al een kerstboom in huis te halen

De Betuwe

In de buurt van Nijmegen en Arnhem kan je bij ‘t Hobbyveld je eigen kerstboom omzagen. In dit gezellige familiebedrijf bieden ze je de unieke kans aan om de boom met kluit en al uit de grond te halen. Zo kan je ook een grote boom in je voortuin zetten. De bomen verschillen tussen de 1 meter tot wel 10 meter hoog! De kaplaarzen staan voor je klaar en ze helpen graag een handje mee.

Ook hebben ze B-bomen, dit is een collectie aan nét niet perfecte bomen waar bijvoorbeeld geen piek op kan. Vanaf 18 november kan je hier elke dag tussen 9 en 5 terecht.

Vanaf vrijdag 18 november

Beeld: pinterest