Celebs

Linda de Mol doet voor het eerst haar verhaal: ‘Ik ging van ongeloof, naar enorme woede’

linda-de-mol

Linda de Mol keerde onlangs weer terug op de Nederlandse Televisie nadat ze een tijdje weg is geweest. Dit had alles te maken met de onthullingen rondom het Voice schandaal. Voor haar blad LINDA schrijft ze nu een openhartige editorial waarin zij haar verhaal deelt met haar lezers. 

Linda de Mol openhartig over Voice schandaal

“Dat iemand van wie je zo ontzettend veel houdt, zich zo blijkt te hebben misdragen bij jonge vrouwen”, schrijft Linda.

Emotionele editorial

In de nieuwe LINDA. die vanaf vandaag in de winkels ligt, doet Linda de Mol haar verhaal over hoe zij de onthullingen rondom het Voice schandaal heeft ervaren. De website van het magazine heeft alvast een voorproefje gedeeld van Linda’s emotionele editorial. “Dit is met afstand het moeilijkste editorial dat ik ooit geschreven heb. Ik heb het al honderden keren in mijn hoofd geformuleerd in de vele nachten waarin ik niet kon slapen”, aldus Linda.

Twijfel

Ze deelt dat ze heel lang heeft getwijfeld of zij überhaupt wel haar verhaal moest delen. “Waarom moet ik me verantwoorden? Ik heb niets verkeerd gedaan. Gaat het mensen überhaupt iets aan, het is allemaal veel te privé”, verklaart de presentatrice. Ze heeft erg zorgvuldig nagedacht over deze keuze. “Hoe kan ik dit verhaal doen zonder afbreuk te doen aan het leed van slachtoffers of het grote belang van de #metoobeweging? Want als er iets is wat ik niet wil is dat het wel”, schrijft Linda.

Lees ook:
Tweede aflevering BOOS over Voice schandaal: Wat is er allemaal gebeurd?

‘Een bak verdriet en woede’

De presentatrice deelt openhartig hoe op 12 januari 2022 haar leven veranderde. “Ik zou die avond risotto maken, weet ik nog, maar het was de dag waarop de mail van Tim Hofman in één vernietigende klap alles veranderde. De grond verdween onder mijn voeten. Dat iemand waar je zo ontzettend van houdt zich zo blijkt te hebben misdragen bij jonge vrouwen… dat brengt een bak verdriet en woede, verbijstering en onbegrip met zich mee die ik hier niet eens kan beschrijven.”

Eenzaam

Linda de Mol vertelt dat zij de eerste dagen nadat het nieuws naar buiten kwam, heeft beleefd als een grote roes. “Jeroen ging het huis uit, familie en vrienden kwamen. Ik ging van ongeloof naar enorme woede, naar hele depressieve gedachten. Schaamte ook, zo veel schaamte, want heel Nederland kreeg dit mee”, vertelt ze. Ze was omringd door vrienden en familie, maar toch voelde de presentatrice zich ontzettend eenzaam. De haat die zij op social media over zich heen kreeg was ook niet makkelijk voor de presentatrice. “Ik kon letterlijk niet bevatten dat mij – door een niet-kloppende zin in Jeroens statement – een deel van de schuld in de schoenen geschoven werd. Ik wist, en dat zweer ik op allebei mijn kinderen, helemaal niets bij The Voice”, aldus Linda.

Troost

Ook kreeg de Mol ontzettend fijne hulp van een goede vriend. Hij leerde haar de boodschap: ‘de lieve mensen zijn met meer’, beter begrijpen. “Het werd mijn mantra: de lieve mensen zijn met meer”, vertelt ze. Ze bedankt ook nog alle mensen die haar een brief, kaart of berichtje hebben gestuurd. “Het is écht zo: de lieve mensen zijn met veel en véél meer. Het is de groots denkbare troost geweest waarvoor heel, héél veel dank”, sluit Linda af.

View post on Instagram
 

Beeld: RTL

Must reads 👀