Food

Cocktail of gin tonic? Deze lila cocktail met gin is the best of both worlds

lila-cocktail-met-gin

Als je zin hebt in cocktails of gin tonic dit weekend en niet zo goed kunt kiezen, hebben we het perfecte drankje voor je gevonden. Deze lila cocktail met gin is namelijk the best of both worlds en zo maak je ‘m!

Dit is de lila cocktail met gin

Hoewel roze drankjes superpopulair zijn (hallo frosé) en perfect voor een zomers avondje, zijn lila drankjes ook fantastisch. Deze lila cocktail met gin is namelijk perfect voor iedereen die niet kan kiezen tussen een gin tonic en een cocktail. Dit is namelijk allebei! En het is niet alleen heel erg lekker en verfrissend na een warme dag, het ziet er ook onwijs mooi uit. Zeker in chic cocktailglazen! Benieuwd hoe je deze lila cocktail met gin maakt? Wij hebben het recept.

Benodigdheden voor de lilacocktail met gin

  • 60 ml gin
  • 30 ml vers geperst citroensap
  • 30 ml lila siroop
  • 1 eiwit
  • optioneel: verse lilakleurige bloemen, bijvoorbeeld van een sering, voor garnering en aroma (gewassen en gescheiden van stelen)

Benodigdheden voor de lila siroop

  • 237 ml (1 cup) water
  • 128 gram (1 cup) suiker
  • 128 gram (1 cup) verse lilakleurige bloemen (zonder de stelen)
  • 3 tot 4 druppels paarse voedingskleurstof

Lees ook
Zó maak je deze heerlijke frozen rosé (aka frosé) voor tijdens de warme zomerdagen

Recept: lila cocktail met gin 

1. Eerst gaan we de lila siroop maken. Doe alle ingrediënten, behalve de kleurstof, in een steelpan op middelhoog vuur. Blijf goed doorroeren en breng aan de kook.

2. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel trekken terwijl het volledig afkoelt (minstens 2-3 uur). Zeef de bloemen uit de vloeistof en doe de siroop daarna in een afsluitbaar flesje. Voeg de druppels kleurstof toe in het flesje en schudt alles door. Let op: de siroop is 2-3 weken houdbaar in de koelkast, mits afgesloten.

3. Als je siroop klaar is, ben je ready to go. De cocktail zelf maken is namelijk het minste werk. Pak een cocktailshaker en doe hierin de gin, het citroensap, de siroop en één eiwit in de cocktailshaker. Voeg geen ijs toe. Schud alles zo’n 20 tot 30 seconden zodat alles goed met elkaar mengt en er schuim ontstaat.

4. Voeg nu ijsblokken toe aan de shaker en schudt nogmaals 20 tot 30 seconden. Pak een fijne zeef en giet alles daardoor in je cocktailglas. Voeg de ijsblokken toe aan je glas en eventueel wat lila bloemetjes voor de garnering. Cheers!

Beeld: pinterest

Must reads 👀