Lifestyle

Wil je proberen! Dít zijn 6 handige lifehacks met nagellak

lifehacks-nagellak

Tegenwoordig is nagellak niet meer alleen om je nagels een vrolijk kleurtje te geven, maar de potjes komen in het dagelijkse leven ook heel goed te pas! Van panty's fixen tot aan schoenen pimpen, dit zijn de 6 handigste (en leukste) lifehacks met nagellak.

1. Hakken pimpen

We beginnen met één van de leukste lifehacks met nagellak. Als je nog een paar pumps in de kast hebt staan die je niet zo vaak gebruikt, dan is dit de perfect hack voor jou! Maak van je simpele hakken, een echte eye-catcher. Lak de onderkant van de schoen met een opvallend kleurtje en bereidt maar vast voor op een grote lading complimentjes. Het verandert dan wel niet je hele look, maar het geeft toch een spannend effect!

Het is geen lastige DIY, dus dit moet iedereen lukken. En als het dan uiteindelijk toch niet loopt zoals je had gepland, geen zorgen, je hebt er zo weer afgehaald met nagellak remover. 😉

2. Naald en draad

Ah, als je wel eens zelf aan de slag bent gegaan met het repareren van je kleding, dan weet je dat het heel frustrerend kan zijn wanneer je de draad niet door je naald heen krijgt. Hoe je moeder misschien een dikke lebber aan het draadje geeft, hebben wij een wat frissere oplossing. Pak een potje nagellak en lak het uiteinde van het draad. Laat dit even opdrogen en voilà, zo krijg je hem makkelijk door het kleine gaatje van de naald heen!

3. Panty

Dit is waarschijnlijk één van de lifehacks met nagellak die je wel eens eerder hebt gehoord. Toch moesten wij deze in het rijtje zetten, want wij gebruiken deze truc zelf regelmatig! Wanneer je ziet dat er een klein scheurtje ontstaat in je panty, is het tijd om in te grijpen. Pak er een doorzichtig nagellakje bij en lak dit over het gaatje heen. Dit zorgt ervoor dat de panty niet verder doorscheurt en dan heb je minder kans op ladders!

Extra tips van ons: na het aantrekken van de panty, spray hem direct lichtjes in met haarlak, zo voorkom je gaatjes en ladders.

4. Sieraden

Veel sieraden zijn gemaakt van metaal. Zeker als ze wat goedkoper zijn of bij de balie van je favoriete kledingwinkel liggen. Ze zien er vaak heel leuk uit, maar vooral de ringen verkleuren vrij snel. Je krijgt groene vingers of ze zien er na een aantal keren dragen al niet meer mooi uit. Gelukkig is hier een geweldige hack voor om dit tegen te houden!

Lak de binnenkant van je ring met doorzichtige nagellak. Laat dit goed drogen en je hebt nooit meer last meer van verkleurde sieraden.

Lees ook:
Door déze TikTok hack krijg je de mooiste French manicure

5. Sleutels

Vergeet jij ook altijd welke sleutel voor je voor welke deur moet gebruiken en moet je er drie proberen voordat je een keer de juiste hebt? Herkenbaar! Haal je sleutels nooit meer in de war en lak ze in allerlei kleurtjes. Kies je stevigste nagellakjes uit en smeer er ook een topcoat overheen, zo blijft de kleur het langste zitten.

6. Schoenen opknappen

Schoenen kunnen vaak lang mee, maar soms krijg je al snel een kleine beschadiging bij de neus. Dit is geen reden om nieuwe te kopen, maar ga er zelfs eens mee aan de slag! Dit is een van lifehacks met nagellak die je het meeste geld kan besparen. Een paar nieuwe sneakers kost al gauw honderd euro. Zoek een nagellakje uit in dezelfde kleur als je schoen en ga over de kleine beschadiging heen. Zo goed als nieuw!

Beeld: pinterest