Love

Liefdesverdriet? Zo kom je makkelijk over je ex heen

Liefdesverdriet

Is jouw break-up niet gegaan zoals je gehoopt had en zit je nog vol met liefdesverdriet? Dan is het goed om te schelden tegen je ex-partner. Dit blijkt namelijk heel erg goed voor je te zijn en wij leggen je uit waarom.

Verwerkingsproces

Als je liefdesverdriet heb is het is soms lekker om open en eerlijk over je ex te praten. Je kunt dit op allerlei manieren doen. Je kunt een avondje inplannen met je vriendinnen onder het genot van een lekker wijntje of je gevoelens op papier zetten. Ook kan je professionele hulp zoeken en het gesprek aan gaan met een therapeut.

Relatietherapeut Emily Simonia vertelt dat het goed is om het gesprek aan te gaan. Tijdens een interview met Bustle zegt ze: “Ik denk dat het heel goed is voor je mentale gezondheid om je ‘negatieve’ gevoelens over je ex hardop uit te spreken. Het is een klassieke verwerkingsmethode. Terwijl je al deze gedachten aan het verwerken bent, creëer je zelfbewustzijn. Het zorgt er ook voor dat je alle spanning en negatieve emoties in je lijf loslaat.”

Loslaten

Maria Concha is mindset coach en is het eens met Emily Simonia. Ze zegt: “Het gaat om het uiten en loslaten van negatieve gevoelens en emoties op een gezonde manier.” Zij vindt het belangrijk dat je alles op papier zet en je gevoelens van je afschrijft. Je kunt een dagboek bijhouden, maar je kunt het ook op een klein papiertje schrijven die je vervolgens vernietigd. Je kan het papiertje weg gooien, in de fik steken, weg laten waaien of verknippen. Luister naar je gevoel en kijk wat jij fijn vindt en wat goed voelt om over je liefdesverdriet heen te komen.

 

Lees ook: 
Hilarisch! Je kunt nu een kakkerlak vernoemen naar je ex

Break-up

Maar klagen en vloeken kan ook ongezond worden, zegt Simonian. Dit gebeurt vooral als het je begint te belemmeren in je dagelijkse leven. Laat het dus niet jouw leven beïnvloeden. Zodra je merkt dat je het alleen maar over de break-up hebt en je nergens anders meer aan kan denken, kan het invloed hebben op het verwerkingsproces en duurt het langer om erover heen te komen. Af en toe schelden en vloeken is helemaal goed en kan soms als een opluchting voelen, maar laat het niet jouw leven beheersen. Denk ook nog aan de leuke dingen en maak mooie herinneringen met je vrienden, familie en wie weet je nieuwe toekomstige lover.

Beeld: pinterest

Must reads 👀