Food

Wil je proeven! Lidl komt met bijzonder recept: stamppot sushi

stamppot-sushi

Wanneer de weerapp 10 graden of lager aangeeft gaan alle Nederlanders massaal aan de stamppot. Maar zou het niet eens leuk zijn om de routine te verbreken en de maaltijd op een andere manier te eten? Supermarkt Lidl kwam met een geweldig recept: stamppot sushi!

Stamppot sushi

Het bizarre idee om sushi te ‘vernederlandsen’ kwam van de supermarkt Lidl. Dit is speciaal voor alle mensen die sushi niet willen proberen, omdat het vast niet beter kan zijn dan onze Hollandse cuisine. Nou, laten we je wat vertellen, dat is het zeker wel 😉 Om de Aziatische keuken te eren kunnen we nu zelf thuis stamppot sushi maken!

Wat heb je nodig?

Hieronder de de benodigdheden voor dit bijzondere gerecht:

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 zak boerenkool
  • 1 rookworst
  • 1 pot grote augurken
  • norivellen
  • jus
  • stamper
  • bamboematje

Houd je niet zo van boerenkool? Het kan uiteraard ook met andijvie, hutspot of zuurkool!

Lees ook:
Wil je proeven! Dit is het recept voor een bijzondere pindakaas pasta!

Aan de slag!

Stap 1: We beginnen met de vulling. Snijd de aardappels in blokjes en breng dit in een pan water aan de kook. Doe hier gesneden boerenkool bij en kook dit in 2o tot 25 minuten gaar.

Stap 2: Als de aardappels goed zacht zijn, giet je de pan af en voeg je er peper, zout en een klontje boter aan toe. Vervolgens stamp je het goedje tot een lekkere romige puree.

Stap 3: Pak nu de rookworst erbij en verwarm deze zoals op de verpakking vermeld staat, daarna snijd je hem in langwerpige stroken. Ook de grote augurken snijd je in deze vorm.

Stap 4: Leg een norivel op een bamboematje. Verdeel hier de stamppot overheen en leg de stroken augurk en rookworst in het midden. Rol het daarna strak op en plak de randjes vast met een klein beetje water.

Stap 5: Als laatste snijd je de rol in kleine stukjes en verwarm je nog even de jus. Hierna kan je genieten van je zelfgemaakte stamppot sushi! Eet smakelijk!

Vind je onze uitsleg nog niet helemaal duidelijk genoeg? Bekijk hieronder de video van de supermarkt zelf!

Beeld: lidl