Food

Recept: zo maak jij de lekkerste Licor 43 ijsjes

licor-43-ijsjes

Naast een verkoelende duik in het zwembad en een heerlijke cocktail op het strand, kunnen ook ijsjes goede verkoeling bieden tijdens deze hete dagen. En dan willen we natuurlijk het liefst een ijsje met alcohol ;-). Goed nieuws! Wij hebben namelijk het lekkerste recept voor Licor 43 ijsjes gevonden!

Met dit recept maak jij de allerlekkerste Licor 43 ijsjes!

Wij zijn he-le-maal fan van deze homemade Licor 43 ijsjes. Onze vriezer ligt er dan ook bomvol mee 😉

Licor 43 ijsjes

Je hebt ze vast al wel eens in de winkel zien liggen of zelfs al eens geprobeerd: ijsjes met alcohol. Wij vinden ze lekker en ze zijn een echte must voor deze warme dagen! Maar waarom zou je iedere keer kant-en-klare ijsjes kopen, als je ze ook zelf kan maken? Met dit recept maak je de allerlekkerste ijsjes met Licor 43!

Ingrediënten

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor 4 ijsjes:

  • 70 ml Licor 43 Orochata;
  • 50 ml water;
  • 100 ml melk;
  • 70 ml room;
  • 20 gr witte basterdsuiker;
  • 1 snufje kaneel;
  • Eventueel een paar stukjes aardbei.

Lees ook
Toe aan een verkoelende cocktail? Probeer dan eens de Corona Sunrise

Bereidingswijze

Het maken van de ijsjes duurt wel even, maar het is het zeker waard! Doe als eerste alle ingrediënten in een kom en klopt dit goed door met een garde. Als je wil dat je ijs een leuk kleurtje krijgt, kun je eventueel ook de aardbeien toevoegen. Klop het door elkaar totdat je beslag een lekkere romige structuur krijgt.

Zodra dit klaar is kun je het mengsel in vier (of hoeveel ijsjes je wil) ijsvormpjes gieten. Vervolgens kunnen de ijsjes in de vriezer en is het tijd om te wachten. De ijsjes moeten namelijk wel een ruime 6 à 7 uur in de vriezer blijven. Dus even een nachtje slapen en je kan genieten van heerlijke, alcoholische ijsjes!

Beeld: pinterest