Films & Series

Vrolijk kerstfeest! Dit zijn de 10 leukste Nederlandse kerstfilms

leukste-nederlandse-kerstfilms

Misschien ben je het even vergeten, maar wist je eigenlijk dat er ook heel veel Nederlandse kerstfilms bestaan? Wij hebben de 10 leukste Nederlandse kerstfilms voor je op een rijtje gezet. 

1. Midden in De Winternacht (2013)

Deze kerstfilm is perfect om met je familie te kijken. Deze film draait in tegenstelling tot anderen een keertje niet om de kerstman, maar om eland Moos. Hij belandt in een race tegen klok wanneer hij zijn baasje kwijtraakt. Als hij niet op tijd terug is, krijgt niemand een kerstcadeautje dit jaar. Gelukkig komt Moos een hulpje tegen, de jonge Max. Een echte film voor jong en oud die je kan kijken via Pathé Thuis of NPO Plus.

Watch on YouTube

2. De Groeten van Mike (2012)

Waar veel films enkel gaan over romantiek en zoetsappige verhalen, bieden wij Nederlanders meer dan dat. Een goed voorbeeld is de drama film De Groeten van Mike. Tijdens deze familiefilm volgen we de jonge Mike die na maanden in het ziekenhuis te hebben gelegen hoort dat hij naar huis mag. Maar of dat nou zo fijn is? Hij keert dan namelijk terug naar zijn moeder die een drankprobleem heeft. Deze film belooft een echte tranentrekker te worden, zeker wanneer Jeugdzorg dreigt met een uithuisplaatsing. Via Pathé Thuis is deze film te bekijken.

Watch on YouTube

3. Finn (2013)

Dat muziek mensen kan betoveren bewijst de familiefilm Finn. Hij wil namelijk per se vioolles krijgen van een mysterieuze man (Jan Decleir), maar zijn vader wil hier niets van weten. Waarom zijn vader dat niet wil, weet Finn ook niet. Toch neemt hij stiekem lessen aangezien hij op die manier in contact staat met zijn overleden moeder. Voor deze film kunnen we de zakdoekjes dus op tafel laten staan en hoef je alleen maar de app Pathé Thuis of Prime Video te openen.

Watch on YouTube

4. Kruimeltje (1999)

Wij Nederlanders kennen ook een aantal klassiekers. Voor deze film moeten we een even terug in de tijd, want Kruimeltje was tijdens de kerst van 1999 een groot succes. Kruimeltje is een dakloos jongetje die zijn vader probeert te vinden. De film is sfeervol, hartverwarmend en bevat ook nog eens leuke muziek. Er is ook een vervolg van de film, maar het origineel blijft de echte klassieker. Kruimeltje is via Netflix, Pathé Thuis of NPO Plus te zien.

Watch on YouTube

5. Pak van Mijn Hart (2014)

Hey, daar is ‘ie dan! De eerste Nederlandse romcom van de lijst. Hoewel deze film eigen afspeelt tijdens Sinterklaas vinden wij dat deze ook geschikt is voor de kerst. Broers Tom en Niek runnen een kledingverhuurbedrijf en een Sinterklaascentrale. Daarom zijn ze dus druk bezig met het treffen van voorbereidingen voor de feestdagen, maar dan staat ineens de mooie Julia voor hun neus. Het Amerikaanse bedrijf dat zij vertegenwoordigt wil een sexy versie van de Kerstman introduceren in Nederland en daar wil zij de broers Tom en Niek voor inschakelen. Via Pathé Thuis of HBO Max kan je van deze romcom genieten.

Watch on YouTube

6. Pietje Bell (2002)

In de lijst van klassiekers hoort natuurlijk ook de film Pietje Bell. Met zijn kattenkwaad heeft hij de afgelopen jaren meer vijanden dan vrienden gemaakt die het op hem gemunt hebben. Als hij in een krant onjuist wordt afgeschilderd wil Pietje Bell die samen met zijn kleine groep van beste vrienden recht gaan zetten. Hoewel het geen typische kerstfilm is, is het eigenlijk de Home Alone van Nederland als je het ons vraagt. Deze film is te zien via Netflix, maar ook via Pathé Thuis, Prime Video of NPO Plus.

Watch on YouTube

7. Mannenharten (2013)

Yess, de tweede romantische comedy van deze lijst: Mannenharten. In deze film gaan zes mannen op zoek naar hun plek in het leven en voornamelijk degene die ze aan hun zijde willen. Zes verschillende mannen, met verschillende levens, maar allemaal opzoek naar de ware liefde. Een film die lekker makkelijk wegkijkt en gewoon op HBO Max of Pathé Thuis staat.

Watch on YouTube

8. De Familie Claus (2020)

Netflix heeft ons in 2020 allemaal verrast met de komst van een Nederlands-Vlaamse kerstfilm. Enne…, het is een succes! In De Familie Claus zien we hoe Jules na de dood van zijn vader geen zin meer heeft in de feestdagen. Maar dan leert hij het bijzondere geheim van zijn opa kennen. Inmiddels staan deel twee en een deel drie op Netflix. Dat wordt bingen!

Watch on YouTube

9. All You Need is Love (2018)

Wanneer we aan All You Need is Love denken, denken we meteen aan Robert ten Brink natuurlijk, maar van deze geniale formule is in 2018 een film gemaakt. Dr. Love wordt helaas niet gespeeld door Robert ten Brink, maar de film bevat de beste Nederlandse acteurs die je je kunt maar bedenken en natuurlijk emotionele herenigingen en liefdesverklaringen. De romcom staat op Pathé Thuis en HBO Max.

Watch on YouTube

Lees ook:
Oh no! Kerstfilm The Holiday krijgt tóch geen vervolg

10. Alles is Familie (2012)

Het vervolg op de klassieker Alles is Liefde is de film Alle is Familie. In de film volgen we de familie De Roover. Ieder familielid heeft z’n eigen issues en probeert daarmee op hun eigen manier te dealen. Wat uiteraard zorgt voor de nodige drama in combinatie met leuke grappen. De film is via Pathé Thuis, HBO Max en NPO Plus te zien.

Watch on YouTube

Beeld: netflix

Must reads 👀