Films & Series

Bingen maar! Dit zijn de 10 leukste kerstfilms op Netflix

kerstfilms-netflix

De tijd is aangebroken waarin we weer kerstfilms kunnen kijken. Nu kan je dit natuurlijk het hele jaar door, maar de tijd waarin het officieel ‘mag’ is eindelijk daar. Netflix komt elk jaar met veel leuke kerstfilms. Het zijn er zo veel, welke kies je? Geen stress! Wij hebben de leukste kerstfilms op Netflix voor je op een rijtje gezet. Veel kijkplezier!

1. The Holiday

De film The Holiday is een echte klassieker. Amanda is een filmtrailermaker uit Los Angeles en zij ruilt in de kerstvakantie van huis met de Londense journalist Iris. Ze willen beide hun (liefdes)leven ontvluchten. Tijdens de ruil komen ze erachter dat ze compleet andere levens hebben, en komen zichzelf tegen. Moet er wat veranderen aan hun eigen levens en liefdesleven? Ze komen allebei mannen tegen die hun verblijf een stuk leuker maken. Willen ze nog wel terug?

Watch on YouTube

2. The Knight Before Christmas

Vanessa Hudgens heeft de hoofdrol te pakken in deze leuke kerstfilm. We kennen haar natuurlijk allemaal van High School Musical maar ze heeft ook gespeeld in de succesvolle filmreeks The Princess Switch. Ook deze kerstfilm is een echte hit op Netflix. Een ridder uit de middeleeuwen komt terecht in 2019. Vanessa speelt een mooie lerares die hem opvangt en helpt met het moderne leven. Is dit het begin van een mooi liefdesverhaal?

Watch on YouTube

3. Let it snow

Naast het maar al te bekende kerstliedje, heb je nu ook een kerstfilm genaamd Let it snow. De film gaat over een groepje tieners met in de hoofdrol Kiernan Shipka van Chilling Adventures of Sabrina. Het groepje komt samen vast te zitten tijdens een sneeuwstorm op kerstavond. Eerst lijkt dit een ontzettend drama, maar dan vinden de tieners een oplossing om de tijd door te komen.

Watch on YouTube

Lees ook:
Déze leuke kerstfilms zullen in 2022 verschijnen op Netflix

4. Holidate

In de film Holidate spreken Sloane en Jackson af om elkaars date te zijn tijdens de feestdagen, om die irritante vragen van familie te voorkomen. Emma Roberts heeft de hoofdrol te pakken, samen met de knappe Luke Bracey. Kunnen de twee deze afspraak volhouden, zonder meer gevoelens te ontwikkelen?

Watch on YouTube

5. Falling for Christmas

Dit is een gloednieuwe kerstfilm op Netflix, en hij verschijnt op 20 november 2022. Niemand minder dan Lindsay Lohan zien we terug in deze film. De Mean Girls-actrice speelt de rol van een verwende hotelerfgename die door een ski-ongeluk haar geheugen verliest. In de dagen voor kerst zorgt de eigenaar van haar lodge voor haar.  De twee beginnen elkaar leuk te vinden, maar houdt dit stand als haar geheugen terug komt.

Watch on YouTube

6. A Boy Called Christmas

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Matt Haig. We zien het verhaal van de Kerstman, maar dan uit zijn kindertijd. Onze eigen Michiel Huisman heeft ook een rol weten te bemachtigen in deze leuke film. Volgens ons is dit echt een van de leukste kerstfilms, die dus echt op jouw must see lijstje thuishoort.

Watch on YouTube

7. Jingle Jangle: A Christmas Journey

Een kerstfilm die gaat over Jeronicus Jangle,  een speelgoedmaker. Samen met zijn kleindochter stapt hij per ongeluk een kleurrijke fantasiewereld binnen, gevuld met magisch speelgoed. John Legend heeft de muziek voor de film bezorg, dus dat beloofd veel goeds!

Watch on YouTube

8. Holiday in the Wild

Holiday in the Wild is een echt romantische film. Het is een zoetsappige romcom waarbij wij weer lekker kunnen wegzwijmelen op de bank. Het verhaal gaat over een pas gescheiden vrouw die rond de kerstdagen op reis gaat naar Zambia. Hier ontmoet ze een knappe piloot, maar in eerste instantie kan ze hem niet uitstaan. Dit houdt ze echter niet lang vol…

Watch on YouTube

9. De Familie Claus

Een kerstfilm van eigen bodem op Netflix! De Familie Claus is een echte familiefilm, waarin Jules absoluut niet van kerst houdt. Als zijn opa plotseling ziek wordt, komt hij achter een groot familie geheim. Hij beseft dat alleen hij Kerstmis kan redden. Dit is een echte feel-good film. Fan? Er is inmiddels óók al een deel twee te vinden, en deel drie verschijnt begin december van 2022!

Watch on YouTube

10. Holiday Rush

In deze film draait het om de echte gedachte van kerst. Als een radio-dj en alleenstaande vader van vier kids opeens zijn baan verliest, komt hij in de moeilijkheden. Hij trekt samen met de kids in bij zijn zus en daar leren ze een belangrijke les. Het gaat er niet om wat voor spullen je hebt, maar de mensen die je om je heen hebt. Echt een van de leukste kerstfilms op Netflix!

Watch on YouTube

Beeld: netflix