Lifestyle

Dit zijn de 6 leukste drankspellen voor een gezellig avondje

Danique
leukste-drankspellen

Houden jij en je vrienden wel van een drankje en hebben jullie dat eindeloos kletsen over exen wel gezien? Doe eens een spelletje met z’n allen, dit kan voor onvergetelijke momenten zorgen! Dit zijn de 6 leukste drankspellen!

1. Vingeren

Dat klinkt een beetje gek, we know, maar het is niet wat het lijkt! Dit is een drankspel wat je het beste met vier of meer personen kunt spelen en het is heel makkelijk! Vul een glas met bier of een ander drankje naar keuze. Vervolgens legt iedereen één vinger op de rand van het glas, waarna er iemand uit de groep begint met aftellen. Voordat die persoon klaar is met aftellen moet je voor jezelf bedenken of je je vinger laat liggen of weghaalt.

Na het aftellen roept de persoon een getal (onder het aantal mensen die meedoen) en de rest trekt zijn of haar vinger weg of laat hem liggen. Als de persoon het aantal vingers goed heeft geraden, hoeft hij of zij niet meer te spelen. Zit je fout? Dan blijf je in het spel en is de volgende aan de beurt om te raden. Dit gaat zo door totdat er één iemand overblijft, deze is de verliezer en moet het glas opdrinken!

Lees ook:
Dit zijn 10 lekkere herfstcocktails die je een keer geprobeerd moet hebben

2. Boeren

Zoals je aan de naam al zou kunnen raden, heb je hier kaarten voor nodig. Dit is het leukste om in een bar of kroeg te spelen! Leg een stapelkaarten (met daarin alle vier de boeren) op tafel en iedere speler mag om de beurt een kaart trekken. Trek je als eerste een boer? Dan mag jij bepalen welk drankje op het einde gedronken moet worden.

De persoon die de tweede boer pakt heeft iets minder gelukt, hij of zij moet dan het gekozen drankje bestellen én deze betalen. Bij wie de derde boer in handen komt moet één slok nemen van het drankje en je raadt het al, de persoon die de vierde boer trekt moet het drankje atten! Het kan dus zomaar zijn dat jij meerdere dingen moet doen per ronde, terwijl anderen achterover kunnen hangen!

3. Coasters

Voor dit Ierse drankspel heb je geen kaarten of dobbelstenen nodig, alleen bierviltjes (oké en een tafel…). Je legt een bierviltje op de rand van de bar of eettafel neer, om deze vervolgens in de lucht te flippen.

Het viltje zal een paar keer rond draaien en je moet hem dan op tijd vangen voordat het viltje de grond of tafel raakt! Dit klinkt makkelijker dan het is, je moet het bierviltje namelijk vangen met de hand waarmee je hem heb geflipt. Mislukt deze actie? Neem een slok!

5. F*ck de dealer

Dit is een drankspel waarvoor je minimaal met 3 vrienden moet zijn. Één speler uit de groep begint als dealer. De dealer pakt de bovenste kaart van de stapel en mag kijken welke het is. De persoon links van hem moet raden welk getal er op de kaart staat. Heeft de speler het in 1x goed? Dan neemt de dealer twee slokken. Is het fout? Dan zegt de dealer of de kaart hoger of lager is.

Heeft de speler het nu wel goed? Dan hoeft de dealer maar één slok te drinken. Is het antwoord toch wéér fout? Dan moet hij of zij zelf drinken. Vervolgens gaat de beurt naar de volgende speler. Deze ronde gaat zo door totdat er drie spelers achter elkaar het getal níét raden, dan wordt iemand anders dealer! Easy, toch?

Lees ook:
Alweer brak? Door deze 4 dingen kun je een kater voorkomen

6. Mexen

Dit is een klassieker met vele verschillende namen: Maccen, Maxen, Mexicanen, maar wij gaan met de term ‘Mexen’. Wat heb je hiervoor nodig? Twee dobbelstenen, drankjes en een heleboel vrienden. Voordat we het spel uitleggen, moet je even weten dat een 1 en een 2 (21) een Mex is. Dit is het hoogste en als dit gegooid wordt in de ronde, verdubbelt dit de straf voor de verliezer! Dubbele getallen worden honderdtallen, 3 en 3 wordt 300. En het laagste is een 3 en een 4, dit is 34.

Bepaal wie begint en deze persoon mag maximaal 3 worpen doen, voordat de volgende aan de beurt is. Alle andere die aan de beurt komen moeten hetzelfde aantal worpen doen als de beginner. Dus is diegene bij 1 worp al tevreden, dan heb je maar 1 kans om hoog te gooien! Nadat iedereen aan de beurt is geweest moet degene die het laagste getal heeft gegooid drinken. Dit kan met shotjes of slokken, maar als er dus Mex gegooid is, wordt dit verdubbeld!

Maak het extra wild: Er zijn nog twee ongeschreven regels die bij Mexen horen. Gooi je met jouw worp de dobbelstenen op de grond of neem je de dobbelstenen aan vanuit iemands handen? Dat betekent een shot of slok!

Veel plezier met spelen van deze 6 leukste drankspellen én drink met mate!

Beeld: Pinterest