Lifestyle

Quality time: leuke hobby’s die je kunt doen met je partner

leuke-hobby's-partner

In de beginfase van een relatie is alles nog nieuw en spannend. Na een tijdje begin je meer aan elkaar te wennen en worden jullie levens samen ‘normaler’. Dit is logisch natuurlijk en zijn fases die iedereen doormaakt in relaties. Toch heb je af en toe behoefte aan een leuk idee voor een originele date, maar die raken naarmate de tijd vordert op. Wat zijn bijvoorbeeld leuke hobby’s om te doen met je partner? No worries, we got you! We hebben speciaal voor jou een aantal leuke hobby’s bij elkaar geraapt die je kunt doen met je partner. It’s quality time!

Leuke hobby’s met je partner

Op sommige momenten moet de romantiek tussen jullie gewoon weer even aangewakkerd worden. Dat herkennen we allemaal. Tijd om samen weer wat leuks te gaan doen! Jullie kunnen samen starten met een nieuwe hobby. Zo hebben jullie iets om steeds naar uit te kijken samen en maak je op deze momenten tijd voor elkaar, naast de alledaagse omstandigheden. Wie weet brengt dat jullie wel weer dichter bij elkaar. Heb je weinig inspiratie? Lees dan snel verder, want we hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Partneryoga

Het is misschien niet het eerste idee dat in je opkomt, maar partneryoga kan heel leuk zijn. Yoga is ontzettend goed voor je lichaam en daarnaast ook goed voor de bewustwording van je lichaam. Yoga heeft echter vaak een ‘saai’ imago. Probeer daarom eens de gekste yoga poses uit met je partner. Jullie zullen niet alleen lol hebben met elkaar, maar ondernemen ook nog eens iets nieuws samen. Daarnaast zal het vertrouwen in elkaar groeien. En dan nog een pluspuntje: van zo’n uurtje yoga ga je behoorlijk zweten. Dat betekent natuurlijk een steamy douche na afloop. Heb je ook meteen weer een intiem momentje met elkaar. 😉

Mini stedentrip

Bij hobby’s denk je misschien aan gitaar spelen of schilderen, maar reizen is ook een hobby! Alleen eentje die je niet vaak hoort en die niet iedereen zich kan veroorloven op het gebied van tijd of geld (of andere omstandigheden natuurlijk). Werk, school of kinderen maken reizen voor velen een onmogelijke hobby. Maar gelukkig is daar ook een oplossing voor. Je hoeft namelijk niet altijd een hele week weg. Plan één vrije dag in, vertrek vroeg en rij samen naar je partner naar een leuk stadje in de buurt. Samen kunnen jullie uitgebreid ontbijten in een restaurant, heel de dag door shoppen of cultuur snuiven natuurlijk. ‘S avonds laat keer je weer terug naar huis, zodat je de volgende dag je normale leventje op kunt pakken. Niemand heeft door dat jij weg bent geweest, maar jij en je partner hebben herinneringen voor het leven.

Ga eens samen koken

Soms heb je geen zin om te koken. Je kan kiezen voor gemak door eten te bestellen, maar kan er ook voor kiezen om het koken een stuk gezelliger te maken. Sleur je partner mee de keuken in om samen een avondje te koken. Zoek samen een lekker recept op en ga aan de slag. Lekker zwoel muziekje aan op de achtergrond en de avond is compleet. En nadat jullie klaar zijn met koken kunnen jullie er samen van genieten, misschien zelfs bij kaarslicht.

Verras je partner

Als je allebei fulltime werkt of het gros van de tijd moet studeren, zul je niet veel momenten hebben wanneer jullie elkaar kunnen verrassen. En dat is nou net zo leuk. Het gaat niet eens om de waarde van het cadeautje, maar om het gebaar. Het kan iets kleins zijn wat jullie altijd samen doen, zoals een serie kijken. Deze keer vertel je je partner niet wat jullie precies gaan doen en maak je je slaapkamer of woonkamer extra knus. Kleed het leuk aan en bereid wat snacks voor. De kleine gebaren kunnen veel betekenen.

Lees ook:
Dit zijn de 4 leukste dingen om te doen tijdens Halloween 2022

Samen een afspeellijst maken

Hebben jij en je partner niet veel gemeen? Jullie willen samen een film uitkiezen, maar kunnen het niet eens worden over een genre. Jij houdt van rustige activiteiten en je partner van sportieve. Lijkt onmogelijk om samen een hobby op te pakken. Of misschien toch niet. Soms hoef je helemaal niet zo ver te zoeken. Maak bijvoorbeeld een afspeellijst met al jullie favoriete nummers en vergeet niet de nummers toe te voegen die voor jullie beide veel betekenis hebben. Zo kunnen jullie beide ten alle tijde jullie favoriete nummers luisteren, karaoke avondjes inplannen en krijgen jullie nooit meer ruzie over wie vandaag de Spotify DJ mag zijn.

Bron: fem-femBeeld: Pinterest