Lifestyle

Festival guide 2024: deze leuke festivals wil je dit jaar niet missen

festival-seizoen-2024

Met het warmer wordende weer en het begin van het festivalseizoen, hebben we steeds meer zin om een weekendje te genieten op een goed festival. Je hebt daarom één cruciale vraag: waar is het feestje? Nou, hier natuurlijk! Deze fantastische festivals moeten jij en je vrienden zeker op jullie festival to-do list zetten voor dit jaar. See you there!

Deze leuke festivals wil je dit jaar écht niet missen

Hier bij de redactie staan we al weken te popelen om dit artikel te schrijven. Eindelijk begint het zonnetje weer te schijnen, de lucht is helder blauw tot in de late uurtjes, je kunt je favoriete zomertopjes weer uit de kast halen en de eerste slok van je drankje smaakt weer extra verfrissend. Het festivalseizoen is aangebroken en wij zijn helemaal ready!

Als je een ervaren festivalganger bent, hoeven we je niet te vertellen dat het bezoeken van een festival keer op keer een unieke en onvergetelijke ervaring is. Met de leukste mensen, tofste locaties, ziekste line-ups en beste dansmoves reis je weer terug naar huis van een dag vol mooie herinneringen. Zijn jij en je vriendengroep nog aan het twijfelen over welk festival jullie dit jaar willen bijwonen? Hebben jullie even geluk! We hebben fantastische festivals voor je op een rijtje gezet, voor elk wat wils, die jullie simpelweg niet zouden willen missen. Hier willen jullie zeker een dansje wagen!

1. Awakenings Upclose

We kunnen ons niet voorstellen dat je nog nooit van Awakenings hebt gehoord. Wie zich op 18 en 19 mei bevindt in Spaarnwoude gaat een geweldig weekend tegemoet, want Awakenings Upclose is één van de leukste festivalhoogtepunten van dit jaar. Techno-liefhebbers hebben er zin in, want 25 verschillende artiesten, waaronder Marlon Hoffstadt, Funk Assault, Azyr en Marie Montexier, zullen ons verrassen met een spectaculaire show. Hier wil je bij zijn!

Datum: 18 + 19 mei, Spaarnwoude

Scoor je tickets voor Awakenings Upclose hier.

View post on Instagram
 

2. Amsterdam Open Air

De maand juni begint meteen geweldig, want het eerste weekend staat Amsterdam Open Air weer op het programma, natuurlijk weer in Amsterdam – duh! Amsterdam Open Air staat bekend om zijn geweldige line-up en dit jaar heeft het evenement maar liefst 150 topartiesten geboekt, waaronder Benny Rodriguez, Jonna Fraser, Ida Engberg en Philou Louzolo. Zo kunnen jij en je vrienden de hele dag dansen op een mix van verschillende muziekstijlen. Dat belooft heel veel fun!

Datum: 1 + 2 juni, Amsterdam

Scoor je tickets voor Amsterdam Open Air hier.

View post on Instagram
 

3. Defqon. 1

Hoewel velen bij het horen van Biddinghuizen wellicht meteen aan het pretpark Walibi denken, zal de absolute hard dance-festival fan direct aan niets anders denken dan aan Defqon.1. Met een mix van hardstyle, hardcore en uptempo staat Defqon.1 boven aan op de bucketlist van liefhebbers van het genre. Met headliners als Ran-D, Angerfist, Showtek, Brennan Heart, Sound Rush en Sefa belooft dit festival vier dagen lang een explosie van energie en losgaan te bieden. Are you ready?

Datum: 27 – 30 juni, Biddinghuizen

Scoor je tickets voor Defqon.1 hier.

View post on Instagram
 

4. Awakenings Summer Festival

Heb je al plannen voor 18 en 19 mei? Awakenings biedt je dan nog een tweede kans om te genieten van hun fantastische festival. Van 7 tot 9 juli vindt het Awakenings Summer Festival plaats in het prachtige Hilvarenbeek, waar je de hele dag door je beste dansmoves kunt laten zien op de tracks van ‘s werelds beste techno-artiesten. Met namen als Adiel, Blawan, Chaos in the CBD, Honey Dijon, Freddy K, Helena Hauff, SPFDJ, Patrick Mason en nog veel meer artietsen op de line-up belooft het een onvergetelijk weekend te worden. Zoals Awakenings het zelf beschrijft, wordt het een “intieme en gezellige ravesfeer”. Klinkt dat niet als muziek in de oren?

Datum: 7 – 9 juli, Hilvarenbeek

Scoor je tickets voor Awakenings Summer Festival hier.

View post on Instagram
 

5. Mysteryland

Mysteryland is een echte klassieker, en mag daarom uiteraard niet ontbreken op het lijstje met beste festivals van 2024. Het geweldige evenement vindt van 30 augustus tot september plaatst in Haarlemmermeer. Met artiesten als Kris Kross Amsterdam, Oliver Heldens, Yellow Claw en Nicky Romero belooft dit een weekend te worden waar jij en je vrienden gegarandeerd van zullen genieten. Willen jullie dansend op heerlijke electronic- en dance-muziek het weekend door gaan? Dan is dit de place to be!

Datum: 30 augustus – 1 september, Haarlemmermeer

Scoor je ticktes voor Mysteryland hier 

View post on Instagram
 

6. TAPT Festival

Of je nu een liefhebber bent van wijn, cocktails, of gewoonweg geniet van een verfrissend biertje, bij TAPT Festival vloeit voor jouw hele vriendengroep het lekkerste drinken. Op dit borrelfestival hoef je geen honger te lijden, want met een overvloed aan heerlijk eten zul je niet hoeven dansen met een lege maag. Het is een echt gezelligheidsfestival, perfect voor degenen die houden van een leuke sfeer, diverse muziekgenres, smakelijk eten, een spelletje hier en daar, en natuurlijk: een drankje. Dit evenement staat bekend om zijn toegankelijkheid en ontspannen sfeer. Met een mix van vrolijke deuntjes, disco, funk, house, urban en klassiekers, is het een feestje om tot in de late uurtjes te dansen. Dat is pas echt genieten!

Scoor je tickets voor TAPT Festival hier.

7. Lago Lago

Voor een meerdaagse festivalvakantie om nooit meer te vergeten, moet je bij Lago Lago zijn. Drie stralende dagen lang kun je hier genieten van de gezellige, levendige sfeer, en ga je wanneer de zon onder gaat de zwoele nachten tegemoet. Met een line-up van geweldige artiesten zoals Antal, Carista, Ame, Coloray, Kama Masalo en Acid Pauli kun je samen met je vrienden tot de late uurtjes dansen met je voeten in het zand en dwalen tussen het groen van de omgeving. Vier deze zomer. Let’s Lago Lago!

Datum: 28 – 30 juni, Stroombroek

Scoor tickets voor Lago Lago hier.

View post on Instagram
 

Festivalseizoen is begonnen! Dit zijn de leukste looks van 2024.

Beeld: instagram @sophiatuxford