Food

Dít zijn de 5 lekkerste shotjes tijdens een avondje stappen

Roos-Sanne
lekkerste-shots

Niets is gezelliger dan een avondje stappen met je vriendinnen. Shotjes zijn natuurlijk een goede manier om de alcohol snel te voelen, maar erg lekker zijn ze vaak niet. Behalve deze! Dít zijn de vijf lekkerste shotjes voor een avondje stappen!

De lekkerste shotjes

Wanneer je zin hebt in een feestje, zijn shotjes een goede manier om snel wat alcohol binnen te krijgen. Maar laten we eerlijk zijn, niet veel mensen houden van een shot tequila. Dus, wat zijn nou de lekkerste shotjes om te nemen wanneer je gaat stappen met de meiden? Dit zijn de vijf lekkerste shotjes!

1. Sourz Apple

Het gifgroene drankje genaamd Sourz Apple is een zuur, snoepachtig shotje en één van de lekkerste shotjes in dit rijtje. Het is niet onwijs sterk, er zit 15% alcohol in. Hier kun je er dus wel een paar van nemen zonder dat je direct opgeraapt hoeft te worden 😉

2. Tuaca

Tuaca is een heerlijke zoete, toffee-achtige likeur uit Italië. Hier zit 35% alcohol in, wat dus de perfecte combinatie is voor een heerlijk shotje! Maar Tuaca is niet alleen geschikt om te shotten, je kan het ook combineren met een heerlijk kopje (ijs)koffie. Win-win!

3. Baileys

Ook Baileys is natuurlijk onmisbaar in deze lijst. Je kan de originele Irish Cream halen, maar ze hebben onwijs veel overheerlijke smaken om uit te kiezen. Denk aan red velvet, of karamel-zeezout. Dit is een van de lekkerste shotjes ever! Het populaire drankje is perfect voor iedere situatie. Je kan het shotten tijdens een avondje stappen, maar een fles Baileys is ook niet te missen op een leuk feestje.

4. Watermeloen Wodka

Let’s face it, wodka is altijd goed om te shotten, maar erg lekker is het niet. Gelukkig zijn er inmiddels onwijs veel smaken om uit te kiezen. Onze fave? De watermeloen wodka! Het is aanzienlijk minder sterk dan een normaal shot wodka, maar dat betekent dat je er ook meer van kan nemen. En dat vinden wij helemaal niet erg! 😉

Lees ook
Dit is de reden dat vrouwen minder goed tegen alcohol kunnen dan mannen

5. Pineapple upside-down shot

Dit is één van de lekkerste shotjes in het rijtje, maar niet helemaal geschikt voor het stappen én hij is een stukje ingewikkelder dan de andere shots. Maar het is het helemaal waard, ze zijn namelijk zeker niet minder lekker! Haal de volgende ingrediënten in huis om dit shot zelf te maken:

  • 30 ml vanille wodka
  • 30 ml ananassap
  • Een splash grenadine
  • Maraschino kersen

Begin door de vanille wodka en ananassap in een shotglas te doen. Voeg hier vervolgens een klein beetje grenadine aan toe. Garneer het door er een Maraschino kers bovenop te leggen en je bent klaar! Enjoy!

Beeld: pinterest