Food

Yummy! Zo maak je de lekkerste borrelplank voor het weekend

Roos-Sanne
borrelplank-weekend

Het is weer weekend en dat betekent dat het weer tijd is om te wijnen met lekkere hapjes te eten en je besties! Maar hoe stel je nou de perfecte borrelplank voor in het weekend samen? Wij geven je een aantal tips waar je op moet letten. Eetsmakelijk!

Zó stel je de lekkerste borrelplank samen voor het weekend

Nu nog een fles wijn openen en het feest kan beginnen!

Smaken combineren

Wanneer je een borrelplank samenstelt, is het belangrijk dat je kiest voor smaken die elkaar complementeren. Ook is het verstandig om te kijken naar wie er allemaal komen: als er weinig kaasliefhebbers of veel vegetariërs komen, is het verstandig om hier een beetje rekening mee te houden. Maar hoe kun je smaken nou lekker met elkaar combineren?

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

Verschillende kazen

Als je een romige kaas (denk aan brie, geitenkaas of Hollandse Kernhem) op je borrelplank legt, kun je er het beste ook een harde kaas of een roodschimmel kaas bijleggen. Voorbeelden hiervan zijn emmentaler, pecorino en gruyère. Let op! Veel mensen zijn niet echt groot fan van schimmelkaas. Probeer dit dus een beetje te limiteren!

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

Vlees op je borrelplank

Ook met vlees heb je veel verschillende opties die je neer kan leggen. Denk aan smeerbaar of gedroogd vlees. Leg het liefst van allebei iets neer. Voor smeerbaar vlees kun je kiezen voor bijvoorbeeld rillettes of paté. Een droge worst zoals Fuet of salami doet het vaak ook goed. Wil je nou een iets specialere borrelplank? Dan is lardo of bresaola ook een goede optie!

Lees ook
Het is bewezen! Samen wijn drinken maakt jullie vriendschap écht hechter

Side dishes

Naast vlees en kaas is het ook heerlijk om iets lichts op je borrelplank te leggen. Denk aan bijvoorbeeld aardbeien, druiven of komkommer. Wil je nou nét wat anders? Dan kun je ook voor cornichons gaan: dit zijn kleine augurkjes. Ook is het een goede keuze om stukjes brood of crackertjes op je borrelplank te leggen. In combinatie met een stukje kaas of worst is dit heerlijk! Nog een goede keus is om er wat zoute boter of aioli bij op te zetten, want in combinatie met een broodje of crackertje is dit mega lekker. Ook vinden veel mensen mosterd voor bij de kaas heel lekker en gaat een schaaltje nootjes er ook vaak goed in. Daarbij zijn olijven natuurlijk ook onmisbaar!

Et voilà! Met deze tips stel jij de lekkerste borrelplank samen dit weekend. Maar de allerbelangrijkste tip is nog wel: doe er vooral op wat jij lekker vindt. Hou jij van een lekker kroketje of een paar kip nuggets op de borrelplank? Dan moet je dit er lekker bij opleggen ;).

View post on Instagram
 

Bron: BeautifyBeeld: pinterest