Love

Science says: dit leeftijdsverschil werkt het beste in relaties

leeftijdsverschil-relaties

We kennen allemaal de vloek van Leonardo DiCaprio. Zelf date hij alleen maar jonge meiden onder de 25 jaar en daarna zijn ze 'te oud' voor hem. Grote leeftijdsverschillen tussen lovers kunnen veel vragen opleveren, maar is dit dan ook gegarandeerd te mislukken, of kan dit juist de band sterker maken? Volgens dit onderzoek is er een ideaal leeftijdsverschil wat het beste werkt in relaties.

Grote verschillen

Je hoort het steeds vaker, stellen met grote leeftijdsverschillen. Of het nu een oudere vrouw is met een jonge man, of andersom, het lijkt steeds normaler te worden. Voornamelijk kunnen de mannen in Hollywood er wel wat van met hun jonge modellen, maar levert dit dan ook een succesvolle relatie op? “Liefde kent geen leeftijd” wordt er dan ook veel gezegd, maar dit schijnt dus niet helemaal waar te zijn. De Emory University in Atlanta heeft hier onderzoek naar gedaan en heeft dus het perfecte leeftijdsverschil gevonden voor relaties.

Er werden wel 3000 mensen geïnterviewd en geanalyseerd. Hier is al snel uit gebleken dat grote leeftijdsverschillen eerder voor scheidingen zorgen. Lovers met een leeftijdsverschil van vijf jaar, hebben wel 18% meer kans om uit elkaar te gaan, dan koppels van dezelfde leeftijd. En bij stellen met tien jaar verschil, neemt deze kans wel toe met 39% én bij twintig jaar, is dit 95%. Wow!

Ideale leeftijdsverschil in relaties

De resultaten geven geen goed vooruitzicht voor stellen met grote leeftijdsverschillen. Maar wat is dan wel het juiste leeftijdsverschil in relaties? Volgens de wetenschap kent liefde zéker wel leeftijd, want koppels met slechts één jaartje verschil, hebben de allergrootste kans om samen te blijven. Hier gaat het om maar 3% kans om uit elkaar te gaan. Dus vergeet je crush op die knappe, wat oudere buurman maar, want het gaat waarschijnlijk niet werken tussen jullie. Zoek de ware op plekken waar mensen verzamelen van je eigen leeftijd en voor je het weet leven jullie samen een happily ever after!

Beeld: the age of adaline