Lifestyle

Ka-ching! Op deze leeftijd is het leven het duurst

leeftijd-leven-het-duurst

Naar mate we ouder worden, lijkt het leven steeds duurder te worden. En dat is natuurlijk ook gewoon zo. Dus op welke leeftijd is het leven het duurst? Op die vraag geeft een recent onderzoek antwoord.

Het leven is duur

Hoe ouder je wordt, hoe duurder het leven wordt. Op je zestiende heb je natuurlijk erg weinig vaste lasten. Je wil een keertje een nieuwe broek kopen, of iets lekkers halen in de supermarkt, maar echt hoge kosten heb je nog niet. Maar zodra je volwassen wordt, is dit wel een ander verhaal. Je sluit abonnementen af – die je ouders niet meer willen betalen, gaat een huis huren of zelfs kopen, koopt een auto die je ook nog moet onderhouden, uiteindelijk wil je misschien gaan trouwen of kinderen krijgen. Nee, het leven is niet bepaald goedkoop. Dus op welke leeftijd is leven nou het duurst?

Dit is de leeftijd waarop leven het duurst is

Het Britse kredietbedrijf ClearScore heeft onderzoek gedaan naar deze vraag. En wat blijkt? Op 31-jarige leeftijd is voor de meeste mensen leven het duurst! Dit heeft te maken met allerlei belangrijke mijlpalen in je leven die je ineens behaalt. Denk dus aan het kopen van een huis, trouwen en kinderen krijgen. Al deze dingen kosten natuurlijk bakken met geld en de gemiddelde leeftijd dat mensen hieraan beginnen, is 31. Daarom is dit de leeftijd waarop leven het duurst is.

Lees ook:
Ka-ching! Déze 5 bijbaantjes voor jongeren leveren het meeste geld op

Geen verbazing

Justin Basani, het hoofd van ClearScore, vertelt dat zij de resultaten helemaal niet verbazingwekkend vonden. “Grote mijlpalen in het leven, gebeuren vaak vlak achter elkaar. We waren dan ook niet verbaasd toen we ontdekten hoe groot de uitgaven waren”, aldus Basani. De beste tip die hij je kan meegeven om deze periode net wat dragelijker te maken? Goed sparen. Uit hun onderzoek blijkt namelijk ook dat je op je 31e zo’n €49.000,- op je spaarrekening moet hebben. En dat was nog vóór deze bijzondere inflatieperiode! Dus, ga verstandig met je geld om en zorg dat je genoeg achter de hand houdt.

Beeld: Friends

Must reads 👀