Lifestyle

Buiten werken met dit mooie weer? Met deze tips overleeft je laptop de hittegolf

laptop-hittegolf-tips

De temperaturen zijn buiten flink aan het stijgen. En daar hebben niet alleen wij last van, maar onze laptop wordt er ook niet heel gelukkig van. Hij kan zelfs uitvallen als je er te lang mee buiten in de zon zit. Gelukkig hebben wij een aantal tips waardoor je laptop de hittegolf wél overleeft.

Zo blijft je laptop koel tijdens de hittegolf

Onze laptops zijn de afgelopen jaren behoorlijk geëvolueerd. Ze zijn tegenwoordig een stuk platter en lichter, maar hierdoor kunnen ze ook minder goed de warmte kwijtraken. Er is namelijk minder ruimte voor ventilatoren, maar gelukkig zijn er ook een aantal dingen die je zelf kunt doen om je laptop koel te houden.

1. Even pauze

Het is tijdens je werk vervelend als je laptop oververhit raakt. Daarom is het beter om soms even een pauze te nemen. Leg je laptop op een koele plek, dus niet buiten op tafel, maar ook niet in de koelkast. Neem vervolgens even een halfuurtje tot uurtje pauze. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat je laptop oververhit raakt en hij uitvalt.

2. Goede ondergrond

Laptops voeren warmte vaak af via de ventilatieroosters die zich aan de zijkant en onderkant bevinden. Het is daarom belangrijk dat deze roosters niet worden geblokkeerd. Zorg er daarom voor dat je laptop op een harde vlakke ondergrond staat, zoals een bureau of een eettafel. Leg je kussen op warme dagen niet op schoot of op een kussen. Dat kan zorgen voor oververhitting.

3. Stof verwijderen

Ook is het belangrijk om een aantal keer per jaar al het stof uit de roosters van je laptop te verwijderen. Dat stof hoopt zich namelijk op en is ook slecht voor de luchtafvoer. Hoe je dit dus? Met een buisje perslucht kun je de roosters schoonblazen. Zorg ervoor dat je laptop dan wel is uitgeschakeld. Je kunt stof ook met een wattenstaafje voorzichtig weghalen.

Lees ook:
Zo gedraag jij je tijdens een hittegolf volgens je sterrenbeeld

4. Laptopkoeler

Blijft je laptop na al deze tips nog steeds warm? Dan kan je ook een externe laptopkoeler kopen. Deze standaarden met ingebouwde ventilator kosten ongeveer twintig euro. Je kunt deze verbinden via een USB-poort met je laptop. De ventilator blaast vervolgens koele lucht tegen de onderkant van je laptop. Dat zorgt ervoor dat je laptop minder snel oververhit zal raken.

Beeld: pinterest

Must reads 👀