Food

Dit zijn de lekkerste kwark-recepten om mee te ontbijten

Vind je het ‘s ochtends lastig om iets naar binnen te krijgen? Kwark is hier een goede oplossing voor! Het valt niet zwaar op de maag, maar is toch een goede bodem om de dag energiek te beginnen. Hier de lekkerste kwark-recepten op een rijtje! 

Kwark als ontbijt

Je ziet het op Instagram en Pinterest prachtige ‘breakfast bowls’ voorbij komen die altijd perfect op de foto staan. Maak je daar maar niet druk om, het gaat er om dat het lekker is, toch?! Met al deze receptjes kan je er zelf voor kiezen of je kwark, Griekse yoghurt of skyr gebruikt als basis. Het komt allemaal op hetzelfde neer, kies gewoon wat jij het lekkerst vindt!

1. Banaan en pindakaas

Banaan met een lepeltje pindakaas eten is natuurlijk een heerlijke klassieker! Maar probeer eens om een beetje pindakaas door je kwark heen te roeren. Snijd een banaan in stukjes en doe deze er ook bij! Deze combinatie is al super lekker, maar wil je jezelf nog meer verwennen? Doe er kleine stukjes chocolade in, yum! Dit ontbijtje is voedzaam én ook nog eens hartstikke lekker.

2. Overnight oats

Ben jij een echte lover van overnight oats? Dan moet je dit receptje echt proberen! Het is super easy, maak jouw overnight oats hoe je dat elke dag bereidt en top dit af met een paar lepels kwark. Hiermee geef je jouw ontbijtje een flinke boost met eiwitten, een hartstikke gezonde keuze! Van eiwitten blijf je lang vol zitten en zal je dus minder snel iets gaan snacken voor de lunch.

3. Fruit en noten

Dit receptje is nog wel de makkelijkste van allemaal. Haal je favoriete kwark of yoghurt in huis en doe hier noten en fruit bij. Macadamia noten zijn bijvoorbeeld erg lekker en daar zitten veel goede vitamines in! En denk er aan om een seizoensfruit te kiezen, dan is het minder prijzig 😉

4. Chia pudding

Maak je eigen chia pudding! Dit kan je de avond van te voren alvast klaarmaken, zo heb je de ochtend erna meer tijd over voor andere dingen (nog even snoozen bijvoorbeeld!). Maak je ontbijtje extra lekker en voeg er nog vers fruit en crunchy haver aan toe! Genieten maar!

Lees ook:
Dit zijn volgens TikTok de 4 lekkerste najaars ontbijtjes

5. Kwarktaart

Ja, je leest het goed! Ontbijten met taart is helemaal niet zo een slecht voor je als iedereen jou doet geloven. Zeker niet als de taart van kwark gemaakt is. Met dit recept maak jij een gezonde kwarktaart vol met goede voedingstoffen. Plan op een luie zondag een bak-dagje in en de rest van de week kan jij heerlijk ontbijten met taart!

Beeld: pinterest