Beauty

Lifehack: zo krul jij het beste je wimpers zónder wimperkruller

krul-wimpers-zonder-wimperkruller

Onverwachte sleepover of ben je je wimperkruller vergeten mee te nemen op vakantie? Geen reden voor paniek, want er is gelukkig nog een manier om je wimpers omhoog te krijgen. Dankzij deze simpele beautyhack heb jij geen wimperkruller meer nodig en is de kans op beschadigde wimpers ook kleiner.

Wimperkruller

Alle ladies met korte of stugge wimpers zullen er vast eentje in hun make-uptas hebben, een wimperkruller. Deze tool knijpt als het ware je wimpers omhoog en dat geeft je een frissere uitstraling. Helaas werkt het in de praktijk toch iets minder goed dan dat ons beloofd wordt. Na een tijdje zakken de wimpers toch naar beneden en in het ergste geval trekken we er zelfs wat haren uit. Ouch! Als je de wimperkruller iets te haastig of verkeerd gebruikt, kan je de haren al snel beschadigen. Doe dit dus altijd met beleid en controleer of de zachte strips niet versleten zijn. Zijn deze aan vervanging toe? Dan kan je ervoor kiezen om een nieuwe wimperkruller aan te schaffen of lees verder hoe jij je wimpers kan krullen zónder wimperkruller.

Lees ook:
Snooze! Door déze beautyhacks kan jij langer in bed blijven liggen

Budgetproof lifehack

Zijn jij en je wimperkruller geen beste vriendinnen en ben je wel toe aan een andere manier van je wimpers krullen? We got you! Loop geen risico om je haren eruit te trekken en gebruik voortaan een lepel. Ja, echt waar, een lepel! We leggen je uit hoe dit in zijn werk gaat.

Stap 1: Pak een theelepeltje erbij en dompel deze voor een halve minuut onder in warm (dus niet kokend) water.

Stap 2: Plaats de warme lepel op je ooglid en leg deze gelijk aan je bovenste wimperlijn.

Stap 3: Vervolgens gebruik je je vingertoppen om je wimpers tegen de lepel aan te buigen. Houd dit ongeveer tien seconde vast.

Deze drie simpele stappen herhaal je ook bij je andere oog en that’s it! Nooit meer in de stress als jij je wimperkruller niet kan vinden en ook nog eens beter voor je wimpers 😉

bron: ASHLEY REBECCA/BYRDIE
Bron: libelleBeeld: pinterest