News

Krijgt Temptation Island nog een nieuw seizoen?

temptation-island-nieuw-seizoen

Er is de afgelopen weken veel te doen geweest over het populaire realityprogramma Temptation Island. Er zijn namelijk vijftien oud-deelnemers geweest die zich hebben gemeld met psychische klachten door hun deelname aan het programma. Nu heeft Peter van der Vorst van RTL gereageerd en laat hij weten of er nog een nieuw seizoen zal komen van Temptation Island.

Temptation Island

Temptation Island is een van de meest spraakmakende programma’s op televisie. Het draait om koppels die hun relatie testen door op een tropisch eiland te verblijven met verleidelijke singles. En dat scoort vaak heel goed, want het programma trekt jaarlijks miljoenen kijkers. 

Maar toch is er nu heel veel kritiek op het realityprogramma. Zo lieten oud-deelnemers Aylin en Efrain onlangs in een interview met Algemeen Dagblad weten hoe het er nu echt aan toe gaat achter de schermen bij Temptation Island. Zo hebben ze beiden erg last van mentale klachten en was dit bij Aylin zelfs zo erg dat ze meerdere keren heeft geprobeerd om zichzelf van het leven te beroven.

Krijgt het programma nog een nieuw seizoen?

Veel kijkers van het programma vragen zich dan nu ook af of er nog een nieuw seizoen zal komen van Temptation Island. “Temptation Island staat nu gepauzeerd, maar we hadden een nieuw seizoen ook nog niet besteld”, laat Sven Sauvé, zenderdirecteur van RTL, weten in een interview met NU.nl. “Het is pijnlijk die verhalen te horen. We willen heel graag spreken met de kandidaten waar het om gaat. Daar is tot op heden nog geen gehoor aan gegeven. Daar hebben we alle begrip voor. We hebben de tijd.”

En ook mede zenderdirecteur Peter van der Vorst wilde er nog wat over kwijt. “Meedoen aan een programma moet een positieve ervaring opleveren. Als dat voor een aantal mensen niet zo is, dan gaat er iets mis. En dan willen we weten wát. Daarvoor moeten we met die mensen zelf in gesprek.”

Ook krijgen Sauvé en van der Vorst de vraag of zo’n soort programma wel past bij de zender RTL. “Daar gaan we de komende tijd eens goed over nadenken. Na het gesprek met de oud-kandidaten wil ik besluiten of en hoe we doorgaan met het programma”, aldus van der Vorst. En ook Sauvé denkt daar hetzelfde over. “Maar het moet wel zorgvuldig gebeuren en met respect. Als we dat niet kunnen waarborgen, binnen welk genre dan ook, maken we er uiteindelijk geen programma van.”

Beeld: temptation island

Must reads 👀