Films & Series

WOW! Dit zijn de kosten als je mee doet aan een klusprogramma

kosten klusprogramma

In Nederland hebben we veel verschillende klusprogramma's. Vaak worden er dan volledige make overs gedaan aan een huis of tuin. Deze programma's werken vaak samen met verschillende woonwinkels merken, waardoor het lijkt alsof het wordt vergoed. Maar hoeveel kost het nou eigenlijk om mee te doen aan een klusprogramma? In de podcast van RTL Boulevard hebben zij dit uitgezocht.

Kosten

Je hebt je vast wel eens afgevraagd wat de kosten zijn als je meedoet met een klusprogramma. Het is bij de meeste klusprogramma’s namelijk het geval dat je een deel mee moet betalen. Maar de kosten verschillen per format. Zo vertelt Luuk Ikkink in de podcast van RTL Boulevard dat als je mee doet aan Eigen Huis en Tuin, je veertig procent moet betalen voor de verbouwing. “Zodra je het inschrijfformulier in gaat vullen word je al gevraagd wat je budget is.” VTWonen werkt ongeveer hetzelfde. “Daar verschillen de kosten wel per situatie. Voor iedere aflevering wordt met de kandidaten afgesproken wat voor bedrag ze bijdragen. Zo komen ze niet voor verrassingen te staan als een verbouwing opeens duurder is uitgevallen. Maar gratis zijn deze programma’s dus niet”, licht Luuk toe.

Help, mijn man is Klusser

Maar er zijn wel enkele uitzonderingen. Voor deze programma’s gelden weer andere regels en Help, mijn man is Klusser is hier een van. In de podcast ligt Luuk Ikkink toe waarom dit programma een uitzondering is. “Bij deze mensen zit er vaak al veel geld in, aangezien er al van alles is verbouwd. Het format is dan ook net wat anders, alle spullen die ze gebruiken zijn helemaal plat gesponsord”, aldus Luuk

Lees ook:
Zoveel geld heeft EMIDJ-Diva verdient met het programma

Kopen zonder kijken

Ook het programma Kopen zonder Kijken werkt net iets anders dan de andere klusprogramma’s. De naam zegt het al bij dit programma koopt een stel een nieuw huis zonder te kijken. Als het huis gekocht is wordt deze vaak ook nog verbouwd, maar de kosten van de verbouwing zijn volledig voor de kopers zelf. De kopers geven hun budget aan en daar zullen de klussers ook rekening mee houden. Het kan wel eens voorkomen dat kandidaten korting krijgen door de sponsoren, maar dat is dan ook wel het enige wat zij krijgen. Het is dus helaas niet gratis om deel te nemen aan een klusprogramma, maar het is zeker vermakelijk om te kijken.

Beeld: RTL

Must reads 👀