Love

Om deze reden gaan veel koppels uit elkaar na de vakantie

bestemmingen-eerste-vakantie-lover

Net een droomreis geboekt naar het verre buitenland met je lover. Je denkt hier dichterbij elkaar te komen, maar helaas heeft het niet mogen baten. Er zijn veel koppels die rondom de vakantie periode uit elkaar gaan. Hier zijn een aantal redenen voor.

Laatste redmiddel

Vakantie is hét moment om even helemaal zen te worden. Je kan stress van school of werk even achter je laten en genieten. Het warme zonnetje op je bol, voetjes in het zand en je lieve vriendje of vriendinnetje naast je op het strandbed. Het kan niet beter worden, toch?! Veel koppels gaan in de zomer samen op vakantie. Dit is een mooie manier om de liefde nog meer te laten groeien en dichterbij elkaar te komen. Helaas werkt dit voor veel stellen precies andersom, ze zitten té veel op elkaars lip. Dat veel koppels na de vakantie uit elkaar gaan is ‘niet zo gek’ volgens directeur van de gecertificeerde mediators, Guido Bakker.

“Vakantie wordt vaak ingezet als laatste redmiddel voor de relatie”, legt hij uit. “Een vakantie hoort fijn te zijn, maar vanwege het intensieve samenzijn wordt voor veel stellen al het slechte aan hun relatie dan juist uitvergroot.”

Break-up season

Dankzij het onderzoek van TNO NIPO weten we dat in augustus en september de meeste koppels uit elkaar gaan. Dit is gemeten aan de hand van wel 293 enquêtes die zijn verstuurd naar verschillende echtscheidingmediators. Na de zomer krijgen deze instellingen wel zo’n 20 tot 30 procent (!) meer scheidingsaanvragen dan normaal. Ook na de kerstvakantie valt deze piek op. Dit heeft dan weer te maken met kerst-stress en veel tijd doorbrengen met elkaars families.

Lees ook:
5 dingen waar je achter komt als je met je lover op vakantie gaat

Vrouwen maken het uit

Uit dit onderzoek is niet alleen gebleken dat er veel koppels rondom de vakantie periode uit elkaar gaan, maar ook wie van de twee het uitmaakt. Meestal komt het initiatief om te scheiden bij de vrouwen vandaan. “Steeds dachten mijn ex-man en ik dat het zo slecht tussen ons liep omdat we druk waren met ons werk. We maakten nauwelijks tijd voor elkaar. We hoopten dat we elkaar tijdens de zomervakantie aan het Spaanse strand opnieuw zouden ontdekken”, vertelt een van de ondervraagde vrouwen in het onderzoek. “Helaas gebeurde precies het tegenovergestelde. We deden wel ons best om er nog iets van te maken, maar toen ons gewone leventje na de vakantie weer begon, wisten we het zeker: dat wat er ooit tussen ons heeft gebloeid komt nooit meer terug.”