Love

Science says: koppels die samen kerstfilms kijken zijn gelukkiger!

koppels-kerstfilms

Nog maar twee weekjes en dan is het alweer kerst. Maar tot die tijd kunnen we alvast in de feeststemming komen door heerlijke kerstfilms te kijken. Uit onderzoek is gebleken dat koppels die samen kerstfilms kijken gelukkiger zijn!

Kerstfilms kijken

Geniet jij ervan om samen met je vriend of vriendin cheesy kerstfilms te kijken? Dan is de kans erg groot dat jullie helemaal in love zijn met elkaar! Uit onderzoek is gebleken dat stellen die samen dit soort films kijken, gelukkiger zijn dan koppels die dat niet doen.

Tijdens het onderzoek werden er twee groepen bestudeerd. Je kan het vast voorspellen, de koppels uit ene groep keken naar kerstfilms en de lovers uit de andere groep niet. Uit dit onderzoek is gebleken dat de stellen die wél kerstfilms kijken drie jaar later (!!) nog steeds dolgelukkig waren met elkaar! Woah! En de andere helft van de koppels hadden een minder mooie toekomst. Drie jaar later waren ze uit elkaar of hadden ze veel lastige momenten.

Lees ook:
Maken jullie ruzie over deze 7 dingen? Dan hebben jullie geen gezonde relatie

Hoe zit dat dan?

Maar hoe zit dit dan? Het heeft alles te maken met het communiceren tijdens het kijken van een film. Wanneer jij en je partner gezellig knus op de bank een kerstfilm aan het kijken zijn, praat je vast veel over de personages en het verhaal zelf. Doordat iedereen anders naar de wereld kijkt (en naar films) kan je op deze manier dus veel leren van elkaar en hoe jouw lover nu precies in elkaar zit.

Het werkt natuurlijk ook met het kijken van films met een ander genre, maar kerstfilms zijn vaak luchtig en overdreven waardoor er meer gepraat wordt tijdens het kijken. Plus, rond deze tijd van het jaar moeten we natuurlijk wel lekker in het thema blijven! 😉 Snel een warme chocolade melk maken dus en Netflix aan knallen, have fun! 

Beeld: pinterest