Love

Bewezen: koppels met een groot verschil in lengte zijn gelukkiger

koppel-groot-verschil-lengte

Verschil jij veel met je partner in lengte? Dan hebben we goed nieuws! Volgens de wetenschap zijn koppels met een groot lengte verschil namelijk veel gelukkiger. Is het dus toch niet zo erg als je partner een flinke kop groter of kleiner is dan jij ;).

Groot verschil in lengte

Vrouwen met een veel langere of juist veel kortere partner mogen in hun handjes knijpen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat deze koppels een stuk gelukkiger zijn. Voornamelijk vrouwen zijn een stuk gelukkiger wanneer een man een flink stukje langer is. Dit blije gevoel is voornamelijk in het begin van de relatie te merken. En méér goed nieuws: dit vrolijke gevoel houdt voor minstens 18 jaar aan. Pas daarna zal het stabiliseren.

Veiligheid

Hoe dit kan? Dat valt te verklaren vanuit onze natuur. Vrouwen zijn van nature opzoek naar een partner die hun aan een nageslacht helpt. Lange mannen zijn hiervoor ‘beter’, omdat ze sterker zouden zijn én dus meer veiligheid zouden kunnen bieden. Het is dus eigenlijk een kwestie van overleven ondanks dat we inmiddels iets minder afhankelijk zijn van deze eigenschappen van een man.

Lange mannen

Om er nog een schepje bovenop te doen: de lengte van een man zegt nóg meer over een man. Lange mannen zouden namelijk niet alleen zorgen voor meer geluk in een relatie (mits de vrouw korter is natuurlijk). Lange mannen zijn ook nog eens succesvoller dan korte mannen. Voornamelijk op financieel gebied hebben lange mannen een streepje voor. Ze worden namelijk als betrouwbaar gezien. Het is dus zeker geen straf om een lange man aan de haak te slaan. Go for it, girl!

Beeld: pinterest