Films & Series

Nieuw seizoen Kopen Zonder Kijken krijgt een extra twist

kijkers kopen zonder kijken

Kopen Zonder Kijken krijgt een nieuw seizoen en fans kunnen niet wachten. Dit zesde seizoen heeft ook een kleine twist. De stellen die op jacht zijn naar een huis krijgen namelijk een concessieklok mee naar huis. Wat dit precies inhoudt legt makelaar Alex van Keulen uit.

Kopen Zonder Kijken

In Kopen Zonder Kijken gaan koppels op zoek naar een nieuwe woning. Zij geven de aankoop en zoektocht volledig uit handen. De woningmarkt veranderd continu en het is op dit moment bijna onmogelijk om een huis te bemachtigen. Daarom is dit programma de laatste poging om toch aan een huis te komen. Maar liefst acht stellen geven presentator Martijn Krabbé en zijn team toestemming om een huis te zoeken, kopen én te verbouwen. Een huis die de kandidaten pas zien nadat de koopovereenkomst is getekend.

Nieuw seizoen

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Kopen Zonder Kijken zagen we Lisa en Riski het avontuur aangaan. In voorgaande seizoenen kwam het nog wel eens voor dat het een half jaar duurde totdat de makelaar een huis had gevonden voor een stel. Maar zo zal het dit keer niet gaan. Dit seizoen wordt het niet alleen maar achterover leunen en wachten tot er wat gaat gebeuren, want de markt is continu in beweging en daar hebben de programmamakers wat op bedacht.

Lees ook:
Veel kritiek op songfestivalinzending van Mia Nicolai en Dion Cooper

Extra twist

Het programma krijgt een extra twist waardoor het zoeken naar een huis wordt versneld. De koppels die op zoek zijn naar een huis krijgen namelijk na hun eerste gesprek een concessieklok mee naar huis. De klok telt 41 dagen af en Alex legt uit in KzK wat de gevolgen zijn. “Gaat de klok ervoor af, dan is het feest en hebben we een huis. Als de teller op 0 komt te staan, dan is het niet gelukt en moeten we opnieuw met elkaar in gesprek.” De reden hiervoor is helder. “De markt is continu in beweging, er zijn nieuwe regels als het gaat om hypotheken. Hoe langer het duurt, dan kunnen we minder huis voor jullie kopen. Dus we moeten er alles op alles zetten om zo snel mogelijk te slagen.”  Benieuwd naar deze twist? Het nieuwe seizoen van Kopen Zonder Kijken is elke maandag te zien op RTL om 20:30 uur.

View post on Instagram
 
Beeld: Kopen Zonder Kijken

Must reads 👀