Food

Zo maak je hét perfecte Koningsdag shotje

Koningsdag shotje

Het is weer bijna tijd voor (wat ons betreft) dé leukste feestdag van het jaar: Koningsdag! Sta jij morgen ook met een biertje in je hand mee te zingen of sta je op een groot festival te dansen? Dan horen daar natuurlijk ook lekkere shotjes bij. Daarom vertellen wij jou hoe je het perfecte Koningsdag shotje zelf kunt maken.

Koningsdag shotje

Morgen is het weer zover: Koningsdag! Naast de verjaardag van de koning, staat Koningsdag natuurlijk in het teken van gezelligheid, drankjes en heel véél oranje. Heb jij al je oranje outfit weten te scoren en ben je helemaal Koningsdag ready? Good for you! Het enige wat nog ontbreekt is een lekker bijpassend drankje. Daarom hebben wij het perfecte Koningsdag shotje die je echt eens moet proberen. Het shotje is niet alleen heel lekker, maar ook perfect om te serveren tijdens deze feestelijke dag. Het sluit goed aan bij het thema door de kleuren van de Nederlandse vlag. Het shotje is super makkelijk om zelf te maken en wij leggen je het stap voor stap uit.

Ingrediënten

Voordat we kunnen beginnen, is het belangrijk om deze drie ingrediënten in huis te halen. Zodra je alles in huis hebt, kunnen we beginnen.

  • Blue Curaçao siroop 
  • Sambuca
  • Red Berry Sourz
  • Shotglaasje

Lees ook: 
Wil je proeven: dit is dé Koningsdag cocktail van 2023

Aan de slag!

We gaan een Koningsdag shotje maken, met de kleuren rood, wit en blauw. Hiervoor hebben we drie ingrediënten nodig. We beginnen met de blauwe laag. Pak er een shotglaasje bij en voeg de Blue Curaçao siroop toe. Daarna gaan we aan de slag met de witte laag en hiervoor gebruiken we Sambuca. Pak er een lepeltje bij en giet de Sambuca op een rustige manier in het glaasje. Ten slotte de rode laag en hiervoor gebruiken we Red Berry Sourz. Zodra je alle kleuren heb toegevoegd, is het Koningsdag shotje helemaal ready. Maak het shotje met al je vrienden en proost samen op de koning. Have fun!

View post on TikTok

Beeld: Pinterest