De herfst is officieel begonnen en dat hebben we al flink aan het weer gemerkt. Het heeft flink geregend en de kou heeft het dieptepunt nog lang niet bereikt. Gelukkig hebben wij vijf heerlijke koffierecepten voor je op een rijtje gezet, waarmee jij deze koude herfstdagen wel doorkomt!
Pumpkin Chai Latte
Pompoen is natuurlijk hét ingrediënt van de herfst en daarom is de Pumpkin Chai Latte onmisbaar in dit rijtje. En het beste van alles: deze is vrij laag in calorieën! Voor dit recept heb je wel pompoenpuree en een blender nodig. Als je geen blender hebt, werkt een garde ook.
Begin door 120 ml water aan de kook te brengen. Haal het – zodra het kookt – van het vuur af en hang er daarna een spicy chai theezakje in. Zodra de thee goed is getrokken, kan je er ongeveer 36 gram pompoenpuree, 120 ml amandelmelk, wat ahornsiroop, vanillesiroop en pumpkin spice kruiden aan toevoegen. Klop dit geheel even goed door elkaar heen en voeg er al roerend wat maïzena aan toe voor een extra romige smaak. Doe dit hierna ook nog 1 à 2 minuten in de blender. Verwarm het eventueel opnieuw kort in een pannetje en maak het af met wat slagroom en een kaneelstokje.
Hazelnut Mocha
Sta jij rond de feestdagen ook in de rij bij de Starbucks voor een heerlijke Hazelnut Mocha? Dan hebben we goed nieuws: deze kun je namelijk ook zelf maken! Begin door 240 ml melk te verwarmen op middelhoog vuur. Voeg hier vervolgens hazelnootsiroop, (donkere) chocoladesiroop en twee shotjes espresso aan toe. Roer het goed door tot je een glad, dik mengsel hebt. Giet het vervolgens in een mok en maak jouw heerlijke kop koffie af met wat opgeschuimde melk of slagroom bovenop. Voor de finishing touch kan je er ook nog wat cacaopoeder overheen strooien.
Iced Pumpkin Maple Spice
Ondanks dit pumpkin maple spice-recept voor ijskoffie is, is ‘ie heerlijk voor in de herfst! Doe ongeveer 18 gram pompoenpuree, twee shotjes espresso, 120 ml melk, maple syrup naar smaak, een klein beetje vanillesiroop, pumpkin spice kruiden en een klein beetje zout in de blender en mix het goed door. Doe daarna de ijsklontjes in een glas en voeg het mengsel eraan toe. Maak deze ijskoffie af met wat slagroom en pumpkin spice kruiden er bovenop, et voilà! Je hebt een heerlijke, winterse ijskoffie.
Salted Caramel Latte
Is jouw go to koffiebestelling een latte macchiato? Dan vindt je deze Salted Caramel Latte waarschijnlijk ook heerlijk. Begin met wat melk op te schuimen. Voeg dit hierna toe aan een glas met een laagje karamelsiroop. Doe hier twee shotjes espresso overheen en maakt het eventueel af met wat slagroom. Heerlijk!
Lees ook
Verslavend lekker! Deze Vietnamese koffie maak je gemakkelijk zelf
Iced White Chocolate Mocha
Ook voor de witte chocoladeliefhebbers hebben we een heerlijk recept! Begin door een klein laagje witte chocoladesaus in een glas te doen. Voeg hier hazelnootsiroop en een half glas koffie aan toe. Roer dit goed door elkaar en doe daarna de ijsklontjes erbij tot je het glas voor ongeveer ¾ gevuld hebt. Maak het af met wat melk en een toef slagroom en je hebt een heerlijke, herfstachtige ijskoffie!