Food

Dit zegt jouw favoriete koffie over je persoonlijkheid

koffie-persoonlijkheid

Kom jij je dag niet door zonder je favoriete koffie? Iedereen die koffie drinkt, doet dat wel op zijn eigen manier. Je hebt een vaste bestelling bij je favoriete koffiezaakje, of maakt hem thuis op de manier zoals jij het lekker vindt. Hoe jij je koffie drinkt kan veel zeggen over je persoonlijkheid. What?!

Zwarte koffie

Drink jij je koffie zonder poespas? Gewoon een zwart kopje koffie, zonder melk of suiker? Dan heb jij je leven prima op orde. Jij kunt ‘s ochtends zo drie koppen koffie drinken. Absoluut geen melk of suiker voor jou, want dat verpest de pure koffie smaak. Mensen die cappuccino’s of lattes drinken vindt jij eigenlijk maar raar.

 Espresso

Dit drankje is weggelegd voor de echte die-hard koffiedrinkers. Jij hebt een gigantisch druk bestaan en zien niet het nut van urenlang bijkletsen over een kop koffie. Alles gaat vlot en moet niet te lang duren. Daarom tik jij je cafeïne liever in één keer weg, dan kun je weer door met de dag.

 Lees ook:
5 heerlijke koffierecepten voor tijdens deze koude herfstdagen

Cappuccino

De cappuccino is een koffie om echt mee te ontspannen, en dit matcht met jouw persoonlijkheid. Jij neemt uitgebreid de tijd om puur te genieten van je drankje. Een cappuccino is perfect voor op een terrasje met wat vriendinnen. Het liefst met een vers croissantje en wat verse jus erbij. Een ideaal begin van de dag. Zo’n lekkere schuimlaag op een goed kopje koffie. Jij bent een echt gezelschapsmens en kunt goed genieten van de kleine dingen in het leven.

Frappuccino

Iedereen heeft een fase gehad waarin je bij de Starbucks altijd een frappuccino bestelde. Dit zoete drankje wordt voornamelijk gedronken door tieners die pas net koffie zijn gaan drinken. Er zit meer suiker in dan cafeïne, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Jij bent zorgzaam voor de mensen om je heen en zorgt dat ze altijd weten dat je om ze geeft. Je hebt een zachtaardige persoonlijkheid en dit past bij zo’n zoete koffie.

 Latte

Een latte is koffie met heel veel melk. Eigenlijk is dit een koffie voor mensen die eigenlijk nooit aan de smaak van koffie zijn gaan wennen. Er wordt zoveel melk toegevoegd, dat er bijna geen koffie meer te proeven valt. Drinkers van dit drankje hebben vaak last van groepsdruk. Wanneer iedereen een koffie besteld, bestellen zij een latte. Zo vallen ze niet buiten de boot en voelt het toch alsof ze bij de koffiedrinkers horen.

 Matcha

Matcha drinkers zijn vaak van de veronderstelling dat ‘normale’ koffie slecht voor ons is. Ze zijn super bewust van wat ze eten en drinken, voor hun gezondheid. Nu is matcha natuurlijk geen koffie, en eerder een soort groene thee. Jullie houden ervan om op te vallen, en net een beetje tegen de draad in te gaan. Jij loopt absoluut niet mee en  staat voor wat jij zelf vindt, doet of denkt.

 Pumpkin spice

De echte herfstliefhebbers worden dolgelukkig als ze zien dat de pumpkin spice weer op het menu verschijnt rond die tijd van het jaar. Lekker wandelen met je vriendinnen, en dan zo’n warme PSL in je hand. Yum! Jij bent dol op Pinterest en romantiseert je leven. Je bent een kleine controlfreak, die graag ziet dat dingen lopen zoals verwacht.