Health

Onderzoek wijst uit: koffie is heel goed voor je huid

koffie-huid

Goed nieuws voor iedereen die houdt van een bakkie koffie in de morgen! Uit onderzoek is gebleken dat koffie hartstikke goed is voor onze huid! We leggen het aan je uit.

Koffie drinken

Voor veel mensen is een bakkie koffie drinken in de ochtend een deel van hun ochtendritueel. Je wordt er wakker van en het geeft je een energieboost om de dag goed te beginnen. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je gezondheid, blijkt uit meerdere onderzoeken. Het drinken van koffie vermindert de kans op depressies, diabetes type 2 en verlaagt de kans op Parkinson. Dit komt door de hoeveelheid cafeïne die in jouw bakkie pleur zit. Heerlijk toch?!

Goed voor je huid

Dan denk je alle voordelen wel gehad te hebben, maar er is nog meer! De cafeïne in de koffie is ook nog eens goed voor onze huid. Het magische goedje kan onze huid verbeteren en er voor zorgen dat we minder snel rimpels krijgen. Hoe werkt dit? Nou, in cafeïne zit het stofje antioxidant, dat verminderd vocht ophopingen in de huid waardoor je dus minder rimpels krijgt. Dit stofje zit bijvoorbeeld ook vaak in oogcrèmes om wallen tegen te gaan.

Het is wetenschappelijk bewezen dat het smeren van gemalen koffie op je huid ook nog eens zorgt dat de afbraak van collageen door UV-stralingen wordt verminderd. Smeer je gezicht in met een zelfgemaakt koffieprutje en je krijgt gegarandeerd een sterkere gezonde huid!

Niet alleen ons mooie gezichtje heeft er baat bij, maar ook onze benen. Als je nu eenmaal dat home-made koffiescrubje heb gemaakt, smeer hem ook eens op je bovenbenen. De cafeïne stimuleert de vetafbraak in onze benen, waardoor striemen of cellulitis ook verminderd! Wat een wondermiddeltje!

Beeld: pinterest