Travel

Op deze manier vind je je verloren koffer (bijna) altijd weer terug

koffer-verloren

Je koffer kwijtraken tijdens je vlucht is onze grootste nachtmerrie. Alle spullen die erin zitten ben je kwijt. Gelukkig is er nu een trucje zodat je je verloren koffer (bijna) altijd terugvindt. 

Simpel trucje

Het blijft altijd een risico: je koffer inchecken en ervan uitgaan dat-ie op de bestemming aankomt. Je hebt eigenlijk geen idee welke route jouw koffer op het vliegveld aflegt, dus het is maar een gok of de reis naar de eindbestemming goed verloopt. Om dit probleem te voorkomen, gebruiken veel reizigers tegenwoordig een locatie tracker. En dat is dé truc om je koffer bijna altijd terug te vinden.

Bluetooth tracker

Met een bluetooth locatie tracker kan je de locatie van je koffer volgen op je telefoon. Dit houdt in dat je precies weet welke route je koffer aflegt – en je ‘m dus niet uit het oog kan verliezen.

Lees ook:
Dit is alles wat wel en niet mee mag in je handbagage

Andere apparaten

Deze bluetooth locatie tracker stop je in je koffer, om vervolgens via je telefoon te volgen welke route je koffer aflegt. Deze locatie tracker zendt non-stop een signaal uit, wat wordt opgepikt door telefoons en tablets in de buurt. De tracker geeft vervolgens een signaal af naar deze apparaten, zonder dat de gebruikers van deze apparaten dit doorhebben. Hierdoor kan je op honderden kilometers afstand nog steeds zien waar en wanneer de tracker voor het laatst contact had met een ander apparaat. Handig, maar je tracker moet dus wel altijd in de buurt zijn van andere apparaten om het contact op te vangen.

Uiteraard betekent het niet dat je koffer meteen terug te halen is, wanneer je ‘m kwijt bent. Maar je weet in ieder geval wel waar de koffer is gebleven. Bijvoorbeeld nog op de plaats van vertrek, op de plaats van de overstap of op de eindbestemming.

Beeld: pinterest

Must reads 👀