Lifestyle

Mensen met déze kleur ogen kunnen het beste tegen alcohol

kleur-ogen-alcohol

We hebben allemaal wel iemand in de vriendengroep die na één drankje al onder de tafel ligt of juist heel de avond door kan tanken zonder problemen. Hoe komt dat toch? Ligt dat aan de lichaamsbouw of misschien aan gewenning? Nee, blijkbaar bepaalt de kleur van je ogen hoe goed jij tegen alcohol kan.

Onderzoek

Wie had dat gedacht? Je alcoholtolerantie heeft niks te maken met je lichaamsbouw, althans wel met een lichaamsdeel. Hoe goed jij tegen alcohol kan wordt schijnbaar bepaald door de kleur van je ogen. WHUTT?! Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoekers van de Georgia State University. Duizenden mannen en vrouwen deden mee, die donkere en lichte ogen hadden. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat mensen met bruine ogen écht slechter tegen alcohol kunnen. Dat schijnt te komen door de hoeveelheid melanine in het lijf. Mensen met donkere ogen hebben meer melanine in hun lichaam, wat zorgt voor de donkere kleur van je ogen. Maar melanine tast ook de gevoeligheid voor alcohol aan.

Kleur ogen

Maar wie heeft er dan geluk in dit verhaal? Nou, mensen met blauwe ogen. Volgens het onderzoek van Georgia State University kunnen zij het beste tegen alcohol. Helaas voor de blauwe ogen onder ons zit er ook een keerzijde aan dit verhaal. De Universiteit van Vernont heeft ook een onderzoek gedaan naar de relatie van alcohol en de kleur van je ogen. Zij constateerden dat mensen met blauwe ogen ook nog eens gevoeliger zijn om alcoholist te worden. Zo zie je maar dat elk verhaal twee kanten heeft. Aan de ene kant kunnen mensen met blauwe ogen dus beter tegen alcohol en aan de andere kant moet je ook oppassen met je alcoholgebruik, maar dat moet iedereen natuurlijk! Alles met mate. 😉