Fashion

Deze kledingstukken kun je beter een maat groter kopen

kledingstukken-maat-groter

Tijdens het shoppen ben je vaak bezig met het vinden van de perfecte maat. Je wil natuurlijk dat je nieuwe kleding zo goed mogelijk past. Toch zijn er kledingstukken die je beter standaard een maat groter kunt kopen. Wij vertellen je welke dat zijn en waarom.

T-shirts

Je T-shirts overleven een rondje in de wasmachine gelukkig wel. Maar zodra jij hem hierna in de droger gooit dan krimpt ‘ie vaak wel tot 20 procent! Daarom is het verstandig om je T-shirts standaard een maatje groter te kopen. Dan kan jij hem zonder zorgen in droger gooien.

Zomerjurkjes

Vaak zit er nogal een verschil in lengte bij de verschillende maten zomerjurkjes. Soms kom je een super leuk jurkje tegen maar hij is eigenlijk net iets te kort… Koop hem dan een maatje groter. Zomerjurkjes krimpen nogal snel in de was en zo hou je dan alsnog wat lengte over.

Wollen truien

Een wollen trui is super comfy in de koudere maanden, maar bij het wassen krijgen we vaak lichtelijke paniek. De vezels in zo’s trui trekken zich namelijk nogal snel samen bij het wassen of in de droger. Koop hem dus alvast een maatje groter, aangezien de kans toch groot is dat hij aardig wat krimpt. Sowieso handig om je wollen trui niet te heet te wassen.

Lees ook:
Deze items kunnen niet ontbreken in jouw kledingkast deze herfst

Overhemden

Gelukkig krimpen overhemden niet zo veel als wollen truien, maar ze krimpen wel iets. Het vervelende bij overhemden is, dat je niet weet waar hij precies krimpt. De mouwen kunnen inkrimpen en dus wat korter worden. Of hij wordt bij de schouders ineens strakker. Daarom hoort ook deze in het lijstje van kledingstukken die je beter een maat groter kunt kopen.

Sokken

Sokken komen niet per maat helaas. Vaak is het een maat zoals 39 t/m 42. Gaat de sokkenmaat maar tot 38, en heb jij precies 38? Dan is het handiger om dit kledingstuk in een maat groter te bestellen. Sokken zijn gemaakt van katoen, en dit krimpt redelijk snel in de wasmachine. Waarschijnlijk pas je de ‘kleinere’ maat wel, maar deze kan de bloedsomloop in je voet beknellen. Oei!